Un cuplu de globe-trotteri, care a plecat într-o călătorie în jurul lumii acum patru ani, vizitând 50 de ţări de pe cinci continente, a rămas blocat în Florida din cauza pandemiei de coronavirus şi locuieşte de două săptămâni într-o parcare de lângă Miami, cu vizele pe cale să expire.
”Am avut un vis, iar visul acela a fost să traversăm lumea cu maşina”, a povestit italianul Aldo Giaquinto, în vârstă de 38 de ani, care călătoreşte alături de soţia sa, Vera Kozlovskaia, din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani. Un vis în parte reuşit, notează presa americană.
În 2016, cei doi şi-au părăsit locurile de muncă şi au pornit în această aventură în Toyota lor, botezată ”Toto”. Vera lucra în IT, în timp ce Aldo era bucătar. Cei doi deţineau un ”Fish and Chips” în Anglia, unde şi locuiau. De aici au plecat în urmă cu patru ani spre ţările din Nord, traversând Rusia, China şi Asia de Sud-Est. După Australia, cei doi şi-au trimis maşina în Uruguay cu feribotul. Cuplul şi-a petrecut anul 2018 traversând America de Sud până în Panama, apoi America Centrală, iar anul următor şi l-au dedicat Statelor Unite şi Canadei.
Ultima etapă a fost Florida, unde au înotat alături de lamantini. Apoi a venit coronavirusul. ”Din cauza tuturor restricţiilor legate de pandemie, suntem blocaţi aici în Florida”, a explicat Aldo.
Chiar dacă, pentru moment, viaţa lor nu s-a schimbat cu adevărat, italianul povesteşte că se simt nervoşi că nu pot pleca. Cum viza lor turistică expiră pe 14 aprilie, cei doi au cerut o extindere, însă pe moment nu au primit niciun răspuns.
Între timp, Toyota lor este parcată în faţa unui supermarket Walmart din Hallandale, la 30 de kilometri nord de Miami. Maşina este, de altfel, şi casa lor: în ea cuplul doarme şi se spală. Bucătăria lor este portbagajul, unde au şi un reşou. Conexiunea la internet? De la restaurantele din apropiere.
De obicei, în timpul călătoriei, se bazează pe facilităţile publice, cum ar fi toaletele de pe plajă. Însă ”acum totul este închis”, povesteşte Vera. De aici nevoia de a rămâne aproape de un supermarket.
”Este puţin dificil, dar încercăm să rămânem pozitivi şi să profităm din plin de situaţie”, mărturiseşte ea. ”Ştim că există oameni a căror situaţie este mult mai gravă, aşa că suntem recunoscători pentru tot ceea ce avem.”
În plus, în Florida, unii dintre rezidenţi le-au adus mâncare. După experienţa acumulată în timpul călătoriilor, cei doi şi-au propus să lucreze pe viitor în domeniul mediului.
Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ