in

Soţii şi copiii românilor cu drept de muncă în Spania nu au nevoie de permise de lucru

Guvernul spaniol, prin intermediul Ministerului spaniol al Muncii şi Imigraţiei, a decis să modifice instrucţiunile de aplicare a restricţiilor impuse din nou cetăţenilor români, de la 22 iulie 2011, scrie Agerpres.

Potrivit acestor modificări, soţul sau soţia şi copiii sub 21 de ani ai românilor care se bucură de acces liber pe piaţa muncii din Spania nu au nevoie de permise de lucru, după cum a explicat pentru Agerpres ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României în Spania, Mihaela Nica Ioanovici.

"Ca rezultat al întâlnirilor cu reprezentanţi ai Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania, am obţinut modificări ale instrucţiunilor din 22 iulie privind reactivarea perioadei tranzitorii şi a restricţiilor impuse cetăţenilor români pe piaţa muncii spaniole.

Potrivit noilor clarificări, soţul sau soţia şi copiii sub 21 de ani (şi peste 21 de ani, aflaţi în întreţinere) ai unui cetăţean român care are liber acces pe piaţa muncii – adică este angajat, şomer sau în căutarea unui loc de muncă – nu au nevoie de permis de muncă", a precizat Nica. Ea a mai explicat că măsurile se aplică exclusiv soţilor şi copiilor, nu şi altor rude.

Ataşatul român pe probleme de muncă a mai arătat că săptămâna trecută, Ministerul spaniol menţionat a întocmit acest nou document cu instrucţiuni de aplicare a restricţiilor impuse în 22 iulie şi că acesta a fost distribuit către toate Birourile pentru străini de pe teritoriul Spaniei.

Potrivit reglementărilor de la 22 iulie 2011, românii care vor să muncească în Spania (şi care nu sunt angajaţi, şomeri sau în registrele autorităţilor spaniole, ca persoane în căutarea unui loc de muncă) au nevoie de un permis, pe care angajatorul trebuie să-l obţină de la Birourile teritoriale pentru străini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Raport ISTAT: În Peninsulă se nasc din ce în ce mai puţini italieni/ Numărul nou-născuţilor români: peste 16.000

Studiu: 85% dintre români sunt mândri de originea lor