Nu este forță de muncă pentru a dezvolta investiții? Să vină diaspora. Nu sunt nici bani pentru investiții? Să vină diaspora. Să-și mute „făbricuțele” din Italia și Spania la Brăila sau la Bacău!
Candidatul PNL la Primăria Brăila, Lucian Căprariu are o idee: ‘Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp – atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă’, a declarat el, potrivit b1.ro.
„Este total greșit faptul că majoritatea primarilor vorbesc doar despre chestiuni administrative, despre trafic, despre rețeaua de apă potabilă, despre transportul public, despre parcuri și alte chestiuni ce sunt doar locale.
Un primar bun trebuie să aibă o viziune mai extinsă asupra comunității, să înțeleagă că din aceasta fac parte deopotrivă cei care locuiesc în acel moment acolo dar și cei care în ultimii ani au părăsit localitatea pentru a merge să muncească în alte țări și care acum sunt considerați a fi parte din diaspora”, spune Lucian Căprariu, candidatul susținut de PNL pentru un primăria municipiului Brăila.
Liderul Brăila Nouă arată că repatrierea românilor ar da un impuls uriaș economiei locale.
„Un primar care vrea cu adevărat să-și dezvolte comunitatea trebuie să lupte pentru atragerea investițiilor publice și private și pentru atragerea forței de muncă.
Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp: atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă”, explică Căprariu.
Căprariu explică de ce românii care se întorc acasă ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla pentru acea localitate, din punct de vedere economic.
„Românii care au muncit în străinătate pot aduce acasă acea etică a muncii pe care au respectat-o și au asimilat-o în Occident. În plus, ei vin cu know-how și cu cunoștințe antreprenoriale pe care nu ar fi avut cum să le asimileze la noi în țară.
Nu uitați că există zeci de mii de modele de succes în Occident, adică români care au mers acolo, au muncit câțiva ani și apoi și-au deschis propria afacere.
Aici discutăm de tot felul de afaceri, de la mici pizzerii până la făbricuțe. Ei știu deja cum se conduce acea afacere, știu cum să organizeze totul.
Ar fi ideal dacă și-ar muta deci făbricuța din Italia sau Spania la Brăila, la Constanța sau la Bacău.
Astfel s-ar crea locuri de muncă bine-plătite și mai ales astfel ar apărea locuri de muncă sustenabile, chiar în comunitățile noastre”, arată Căprariu.