in

Cine sunt românii care trăiesc în străinătate: muncesc pe salarii bune, dar NU sunt mulţumiţi de viaţa lor

„De ce se mută românii în străinătate? Potrivit unui sondaj Expat Insider, profesia a fost cel mai important motiv pentru mutarea în altă țară – 43% dintre românii care lucrează în străinătate s-au mutat din acest motiv. Prin comparație, media globală este de 47%.

Românii care lucrează în străinătate sunt mai tineri decât media, cu mai multe șanse să fie femei și să lucreze în domeniul IT. Majoritatea se mută în străinătate din motive de muncă, dar, pe de altă parte, nu sunt foarte mulțumiți de viața lor profesională. Acest lucru este dezvăluit de raportul Viitorul muncii în străinătate.

Copiii românilor întorși în țară au probleme de integrare: ”Eu le spuneam în română, ei răspundeau în italiană”

În afară de motive legate de locul de muncă, expatriații români care lucrează în străinătate s-au mutat în altă țară pentru că doreau să trăiască în patria partenerului lor / din dragoste (12% față de 10% la nivel global) sau pentru că căutau o calitate a vieții mai bună (10%) față de 6% la nivel global).

Cum arată expatul român

Expatul tipic românesc care lucrează în străinătate, după cum reiese din raportul Internațiunilor, este destul de diferit de expatul mediu. În primul rând, vârsta medie a expaților români este de 38,8 ani, ceea ce îi face semnificativ mai tineri decât vârsta medie a expaților (43,1 ani). Prin urmare, trei din cinci expatriați români care lucrează în străinătate (60%) sunt femei, comparativ cu doar 46% la nivel global. Aproape doi din cinci (39%) sunt bărbați (față de 53% la nivel global), în timp ce până la 1% preferă să-și descrie identitatea de gen. Când vine vorba de statutul lor de relație, majoritatea (62%) sunt într-o relație (similar cu media globală de 61%), iar 38% sunt singuri.

Aproape toți expatriații români (92%) lucrează cu normă întreagă, cu zece puncte procentuale mai mari decât media globală (82%). Cel mai frecvent domeniu în care lucrează expatriații români este tehnologia informației (19% față de 11% la nivel global), dar lucrează și în finanțe (9%), transporturi și logistică (8%), precum și în sănătate, producție, inginerie și educație (7% fiecare).

Raportul InterNations spune că expații români sunt bine plătiți. Aproape 35% dintre respondenții români descriu o bună compensație și / sau beneficii ca un punct culminant al locului lor de muncă actual. Majoritatea (71%) au un venit anual total de până la 75.000 USD (față de 62% la nivel global), iar 16% câștigă mai mult de 100.000 USD anual (față de 23% la nivel global).

Sunt expații români mulțumiți de viața lor profesională?

Dacă ne uităm la același raport, răspunsul este „Nu chiar”. Doar 66% dintre respondenții români sunt, în general, mulțumiți de locul de muncă (față de 73% la nivel global), în timp ce 17% apreciază acest factor negativ (față de 13% la nivel global). Mai mult, 7% declară că nu sunt deloc mulțumiți de slujba lor, comparativ cu doar 3% la nivel global.

Dar ce îi face să fie nefericiți? Motivul principal pare să fie echilibrul dintre viața profesională și cea privată: doar 62% sunt mulțumiți de acest factor (față de 68% la nivel global), în timp ce 20% sunt nemulțumiți (față de 16% la nivel global). În plus, aceștia raportează doar satisfacție medie sau puțin peste medie cu perspectivele lor de muncă (50% față de 49% la nivel global), orele lor lucrate (71% față de 70% la nivel global) și securitatea locului de muncă (70% față de 70% la nivel mondial). 67% la nivel global). Dar, se pare, cei mai mulți expatriți care lucrează, indiferent de naționalitate, simt la fel.

Articolul integral AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romanca moarta Padova

Padova, româncă de 20 de ani, dispărută de 4 zile, găsită moartă sub un copac

medicamente vandute online ilegal

Italia, zeci de site-uri blocate, vindeau ilegal medicamente, inclusiv împotriva COVID-19