in

Cercetătorii români din străinătate, invitați la o conferință a diasporei la Timișoara

Aproape 800 de cercetători români și străini, așteptați la Conferința „Diaspora în cercetarea științifică și învățământul superior din România”, se anunță într-un comunicat remis Agerpres.

789 de cercetători din 32 de țări, inclusiv România, vor participa la ediția 2016 a Conferinței ”Diaspora în cercetarea științifică și învățământul superior din România”, care se va desfășura la Timișoara, în perioada 25-28 aprilie, sub înaltul patronaj al Președintelui României.

Printre țările cu un număr semnificativ de participanți se numără Franța (44). Statele Unite (37) și Marea Britanie (18), urmate de Germania, Olanda și Italia. Și-au mai anunțat participarea și cercetători din Canada, Noua Zeelandă, Singapore și Finlanda.

Sesiunile de comunicări și discuții au fost grupate în 21 de workshop-uri exploratorii, care acoperă domenii extrem de diverse ale cunoașterii științifice, de la fizică și matematică, științe inginerești și medicale, până la științe sociale și umane. Fiecare workshop va avea o secțiune specială dedicată viziunii asupra sectorului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare pentru orizontul de timp 2030, în contextul dezbaterii naționale „România Educată” (demers inițiat de Adminstrația Prezidențială și susținut de Ministerul Educației).

De asemenea, evenimentul va include și un panel separat dedicat aceluiași subiect (viziunea CDI pentru anul 20130), care va integra opiniile tuturor participanților pe această temă.

Conferința „Diaspora în cercetarea științifică și învățământul superior din România 2016” va fi organizată sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Universitatea de Vest din Timișoara.

Organizarea acestui eveniment la Timișoara marchează o premieră, fiind pentru prima oară în istoria desfășurării sale când lucrările vor fi găzduite de Centrul Universitar Timișoara, sub coordonarea Universității de Vest.

Reamintim că precedentele ediții ale întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate (2008, 2010, 2012) s-au desfășurat în București.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul dedicat: http://www.diaspora-stiintifica.ro.


Citește și:

Elevi merituoși la Școala Internațională de Fizică din Italia: ”Toți se mirau că suntem din România”

Exodul creierelor, 700.000 de italieni cu diplomă universitară au părăsit Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, a pus ochii pe hainele colegului de salon și i le-a furat: ”Oricum e pe moarte”

”Sunt pe meterezele Partidului Democrat de când am venit în Italia”. Elena Putina, candidată la Torino