in

Bill Rammell, director executiv Universitatea Bedfordshire: ”Studenții din România, au performanțe excepționale la studii”

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a efectuat o vizită la Londra în perioada 18-20 octombrie 2013 unde a participat la cea de-a 6-a ediție a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Regatul Unit al Marii Britanii.

În cuvântul de deschidere oficialul român a vorbit despre demersurile Guvernului de la București în vederea identificării soluțiilor optime pentru situațiile dificile întâmpinate de români în țările de reședință și a făcut apel la resursele de creativitate ale comunităților românești din diaspora. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a adresat studenților și profesorilor români prezenți la conferință invitația de a se alătura eforturilor statului român de îmbunătățire a imaginii țării noastre peste hotare.

Demnitarul român a amintit că una dintre prioritățile mandatului său o reprezintă respectarea identității, drepturilor și valorilor culturale, lingvistice și spirituale ale românilor și a subliniat rolul major al educației în păstrarea unității de limbă și cultură în rândul diasporei. În acelaşi timp, ministrul delegat a accentuat importanța dialogului intercultural, care reprezintă un exercițiu necesar pentru afirmarea unui profil identitar pozitiv al comunităților românești în Regatul Unit, în contextul unui nivel scăzut de vizibilitate a valorilor româneşti în rândul publicului din țara de destinație.

Sunt impresionat de performanțele pe care le-ați atins, de munca pe care o depuneți şi contribuția enormă pe care o aveți la schimbarea imaginii țării”, a declarat ministrul delegat Cristian David în finalul discursului rostit la deschiderea celei de-a 6-a ediții a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Regatul Unit al Marii Britanii.

La rândul său, Bill Rammell, vice cancelar și director executiv la Universitatea Bedfordshire, a subliniat: ”Studenții din Europa de Est, în special cei din România, au performanțe excepționale la studii. Suntem mândri să avem studenți din România la universitățile din Marea Britanie. În Regatul Unit avem aproximativ 6000 de studenți români, care au înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate pe parcursul anilor de studii.”

La conferința de la Londra au participat: ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii, dr. Ion Jinga, vice cancelar și director executiv la Universitatea Bedfordshire, Bill Rammell, director executiv al Consiliului Camerelor de Comerț din Europa, Anne Marie Martin, președintele Fundației Rațiu, Nicolae Rațiu, reprezentant Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP) Andreea Novanc, reprezentanți ai 8 asociații studențești românești din Marea Britanie, dar și rectori ai unor universități britanice de prestigiu, reprezentanți ai mediului academic și cultural britanic și ai comunității de afaceri româno-britanice.

Cea de-a 6-a editie a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Regatul Unit al Marii Britanii a fost organizată sub patronajul Ambasadei României în Marea Britanie, Camerei de Comerț Romano-Britanică, Fundației Rațiu și a fost găzduită de Ambasada României și societatea română a Universității York. Programul vizitei la Londra a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a mai cuprins întâlnirea cu președintele asociației studenților GRASP, Radu Tătucu, în cadrul căreia s-a semnat protocolul cadru de colaborare. Documentul are drept obiectiv creșterea impactului pozitiv și amploarea transferului de cunoștinţe între tinerii profesioniști români din diaspora și cei din țară, într-o manieră în care aceștia să contribuie activ la transformarea și dezvoltarea României. Parteneriatul vizează o colaborare de durată între părţile semnatare.

” Acest parteneriat este guvernat de valori comune care sunt fundamentale în facilitarea transferului de cunoaștere între și în comunitățile din diaspora și din România: profesionalism, integritate, leadership, inovație și autenticitate”, a subliniat ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.

În încheierea vizitei, oficialul român a participat și la slujba religioasă de la Biserica St.Dunstan’s in the West

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Organizarea Congresului românilor de pretutindeni”, preocupare prioritară a ministerului diasporei pentru anul viitor

Condamnat pentru viol, a încercat să se sinucidă