in

ANOFM va deschide două birouri self-service în Spania, pentru români. De ce nu și în Italia?

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va deschide în Spania două birouri self-service pentru românii din regiunea Castilla-La Mancha, în scopul informării acestora despre piaţa muncii din România, locurile de muncă vacante, în general, despre serviciile oferite de ANOFM, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ANOFM, Liliana Bogdan.

„Cele două birouri self-service vor fi deschise în regiunea Castilla-La Mancha, a doua mare concentrare de români din Spania cu peste 100.000 de persoane dintr-un total de aproape un milion de emigranţi. Partenerul nostru, Asociaţia Hispano-Română va identifica locaţia cea mai potrivită pentru cele două birouri, se va ocupa cu amenajarea şi dotarea acestora, urmând ca până la sfârşitul proiectului, 30 septembrie 2013, să fie funcţionale şi să-şi înceapă efectiv activitatea.

Probabil, un birou va funcţiona în Toledo, unde îşi are sediul unul dintre partenerii noştri, Serviciul Public de Ocupare din Castilla-La Mancha, iar celălalt va fi în Ciudad Real unde îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Hispano-Română, dar şi Consulatul României, ceea ce ne va fi de ajutor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANOFM, Liliana Bogdan.

Prin crearea acestor birouri, ANOFM urmăreşte să-şi promoveze serviciile în rândul românilor din Spania, oferindu-le informaţii utile, actualizate, referitoare la accesul pe piaţa muncii din UE, riscurile muncii nereglementate, indemnizaţia de şomaj, formularele europene, legislaţia în domeniu. „Din momentul în care vor funcţiona efectiv, după închiderea proiectului, Asociaţia Hispano-Română din Castilla-La Mancha va suporta toate costurile cu personalul, chiria spaţiilor, mentenanţa echipamentelor. Noi vom asigura informaţia, vom pune la dispoziţie pliante, broşuri, vom transmite locurile de muncă vacante din România, dar şi cele prin reţeaua EURES.

Ponta: Românii nu au avut niciodată probleme de discriminare în Spania

„Potrivit studiului-pilot realizat, emigranţii români din Castilla-La Mancha au în vedere posibilitatea de a-şi căuta loc de muncă în alte state, cum ar fi Germania sau Marea Britanie, dar există şi dorinţa de a reveni în ţară, mult mai accentuată în rândul bărbaţilor decât al femeilor, şi a celor cu studii inferioare care vor să fie la curent cu situaţia de pe piaţa muncii de la noi”, a spus Liliana Bogdan.

Înfiinţarea birourilor este inclusă între activităţile derulate în cadrul proiectului european „Fii informat!”, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU) şi implementat de către ANOFM, în parteneriat transnaţional, proiect ce are ca obiectiv cresterea vizibilităţii serviciilor SPO. Anterior, tot cu finanţare europeană, au fost înfiinţate 47 de birouri self-service în toate agenţiile judeţene ale Serviciului Public de Ocupare (SPO).

Acestea furnizează informaţii cu privire la oportunităţile de orientare, formare, dezvoltare profesională şi de integrare socio-profesională pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ponta: Românii nu au avut niciodată probleme de discriminare în Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia se vând produse din Republica Socialistă România

A abuzat de un copil român, profesor italian arestat la Salerno