in

Violată şi bătută timp de patru zile de un conaţional

 

Doi kilometri cu picioarele goale într-o noapte rece, cu pietricelele care rănesc pielea şi cu sângele, cald, care i se scurgea pe faţă. Pe 1 decembrie, un paznic a găsit-o aşa pe o româncă de 34 de ani, bătută, sângerând, disperată. Cu capul între mâini şi cu privirea stinsă. A povestit cum a fost sechestrată de bărbat cu 11 ani mai în vârstă care timp de patru zile a abuzat de ea şi a bătut-o folosind o rangă. Până când a reuşit să fugă şi să ajungă la în comandamentul carabinierilor din Follonica. De aici, a fost dusă la spitalul din Massa Marittima. Aici, femeia a fost consultată şi introdusă în programul anti-violenţă, ulterior fiind internată la spitalul Misericordia din Grosetto, scrie Il Tirreno.

Agresorul, potrivit victimei, este Grigore Cirnati, român fără domiciliu stabil şi cu antecedente penale. 

O poveste, cea spusă de femeie, care are 34 de ani şi care până în urmă cu puţin timp lucra ca îngrijitoare la o familie, despre violenţă şi sărăcie. Despre compromisuri acceptate numai pentru a avea un acoperiş sub care să doarmă.

Cei doi, ambii români, s-au cunoscut la sfârşitul săptămânii trecute în gara din Follonica. Femeia a rămas fără loc de muncă şi a acceptat oferta de ajutor a conaţionalului. A avut încredere în cuvintele acelui bărbat care i-a spus că trăieşte într-o casă de la ţară unde, timp de câteva zile, şi ea ar fi putut să rămână. Însă, când a ajuns la Valle, lângă Pratoranieri, s-a trezit în faţa unei ferme abandonate care nu avea nimic de-a face cu o casă de ţinut în ordine măcar pentru câteva zile, pentru a se revanşa pentru ospitalitate. Dar totuşi exista un acoperiş sub care să stea. Dar acea fermă s-a transformat într-o închisoare din care ea nu a reuşit să scape decât sâmbătă noaptea.

La începutul poveştii pe care le-a spus-o carabinierilor înainte de a fi dusă la spital, sunt cererile bărbatului. Sex, în schimbul găzduirii. Însă se pare că refuzul femeii nu i-a fost pe plac lui Grigore Cirnati. La final femeia a plecat capul, cum probabil a fost constrânsă să facă de multe ori în viaţa sa. Dar lucrurile s-au precipitat dintr-o dată. El vroia sex. Vroia ca ea să facă ceea ce îi cerea. Trebuia să o facă, altfel lovituri. În acele zile tulburi de convieţuire s-au dat câteva palme. Însă sâmbătă palmele s-au transformat în pumni şi picioare, în lovituri cu o rangă, utilizată pentru maltratarea femeii.

Militarilor le-a povestit că situaţia a fost agravată de un alt  episod. După-amiaza Cirnati i-a cerut femeii să-l însoţească la un supermarket. Ea a rămas afară, el, odată intrat în supermarket ar fi furat câteva sticle de băuturi alcoolice tari. Asupra acestui episod sunt în curs verificări ale carabinierilor din Follonica. Apoi s-ar fi întors la fermă şi el, beat, ar fi vrut să aibă un raport sexual cu ea. La refuzul femeii s-a dezlănţuit infernul.

Ea a reuşit să fugă, în ciuda rănilor. Desculţă, plină de vânătăi, a mers doi kilometri până a fost găsită de acel paznic, care a chemat carabinierii. Nu avea nimic asupra ei. Poşeta cu 140 de euro, două celulare şi documentelei-au fost luate de agresor. 

El se află acum în închisoarea de pe via Saffi unde s-a desfăşurat şedinţa de validare a arestării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parlamentul, neîncăpător. Numărul aleşilor creşte de la 470 la 550

Alegeri în diaspora