in

Cercetătorii chinezi susțin că sfârșitul epidemiei în Italia ar fi în jurul datei de 6 august: ”Italia nu este la sfârșitul perioadei epidemiei”

Un studiu chinez arată că sfârșitul epidemiei COVID-19 în Italia ar trebui să ajungă în jurul datei de ”6 august”. Studiul estimează un număr total de infecții în Italia între 116.114 și 274.378 de cazuri și evidențiază modul în care, potrivit datelor, relaxarea măsurilor în Italia „a fost făcută prea devreme”: riscul este că Peninsula să se confrunte cu „un al doilea val de cazuri” de COVID-19, potrivit ziarului italian Adnkronos, citat de Rador.

Rezultatele au fost făcute de medici de la Spitalul Central din Beijing, care au comparat noua epidemie de coronavirus din provincia chineză Hunan și Italia, într-un studiu pe tema „Frontiere în Medicină”.

În opinia savanților chinezi, o intervenție guvernamentală „în timp util și riguroasă” este un factor cheie în reducerea răspândirii cazurilor de COVID-19. „Credem că este prea devreme pentru a relaxa restricțiile începând cu 4 mai”, a spus cercetătorul Wangping Jia . „Al doilea val posibil ar putea avea loc, dacă restricțiile ar fi relaxate cu trei luni mai devreme” de luna august. „Italia nu este la sfârșitul perioadei epidemiei de COVID-19”, a subliniat Jia.

Dacă Hunanul și Italia sunt similare cu privire la dimensiunile populației, în jur de 60-70 milioane de locuitori fiecare, impactul epidemiei în aceste două zone a fost foarte diferit (amintim că primul focar din China a fost în Wuhan, un oraș din Provincia Hubei). În momentul publicării studiului, Italia înregistra al doilea cel mai mare număr de decese după Statele Unite și ocupa locul al treilea la numărul de infecții, potrivit Coronavirus Resource Center din cadrul Universității Johns Hopkins. Totul față de puțin peste 1.000 de cazuri confirmate în Hunan.

Echipa de cercetare a folosit informații din baza de date a Universității John Hopkins

Echipa de cercetare a folosit informații din baza de date a Universității John Hopkins până la 2 aprilie pentru a stabili tendința epidemiei în Hunan și în Italia. Cercetătorii au modificat un model matematic standard cunoscut sub numele de model susceptibil de infectare (SIR) pentru a ține cont de efectele diferitelor măsuri de prevenire.

Studiul a arătat că ar putea exista un număr total de 3.369 de cazuri – între 840 și 8.013 – în Hunan, cu sfârșitul epidemiei care a avut loc deja în jurul datei de 3 martie, față de sutele de mii de cazuri estimate în Italia și sfârșitul așteptat la începutul lunii august. De ce această diferență mare? Este posibil ca Italia să nu fi implementat măsuri preventive la timp, speculează cercetătorii, deoarece studiul SIR a arătat că intervenția timpurie în cazul Hunanului a redus drastic ratele de contaminare
Autorii au remarcat că „din experiența Chinei, diverse măsuri de control, inclusiv detectarea precoce și izolarea persoanelor cu simptome, restricțiile de deplasare, monitorizarea medicală și screeningul de intrare sau de ieșire, pot preveni extinderea efectivă a COVID-19”.

Totuși, cercetătorii recunosc că studiul are mai multe limite

Este posibil ca numărul persoanelor infectate din Italia și din alte părți să fie mai mare decât numărul oficial. În plus, ar putea exista și alți factori care influențează estimarea. În ciuda acestui fapt, Jia a spus că studiul clarifică din abundență o chestiune: „Vrem să subliniem că intervenția precoce a guvernului poate reduce semnificativ numărul de cazuri infectate, așa cum rezultă din comparația tendințelor epidemiei din Hunan și din Italia”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/austria-rata-de-infectare-extrem-de-redusa-015-din-1-432-de-persoane-testate-doar-una-pozitiva/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ilaria Capua, cel mai iubit virolog italian: „Atenție, aerul condiționat poate transporta viruși”

Guvernul de la Roma aruncă 3 miliarde de euro în gaura neagră Alitalia și pregătește naționalizarea companiei