Starea de sănătate a lui Iurie Darie este foarte gravă, actorul nu a răspuns la stimul, este în comă indusă, fiind ventilat mecanic.
Medicii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, unde actorul este internat de sâmbătă, 16 iunie, urmau să îl detubeze astăzi, pentru a vedea dacă poate să respire singur, în condiţiile în care starea acestuia se ameliorase uşor, însă medicii au decis să amâne intervenţia.
Medicii sunt rezervaţi
Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni” din Capitală, Florian Bica, declarase, în această dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat: „Starea pacientului este uşor ameliorată faţă de ziua de ieri, a început să deschidă ochii, este conştient, intubat, se încearcă detubarea. Prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate”.
Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală. În 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.
Carieră remarcabilă
Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în „Nepoţii gornistului” – în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum „S-a furat o bombă” (1961), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999).
În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti – festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră, iar în 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Capitală.