Un număr de 10 percheziții au avut loc, marți dimineața, în Timișoara, vizând un grup infracţional organizat, format din 6 suspecți, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals. Cazul este coordonat de DIICOT Timișoara.
Cei în cauză vor fi conduși la sediul DIICOT Timișoara, în vedera audierii și dispunerii de măsuri legale. La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș, criminaliști și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale.
La sfârșitul anului 2015, perioadă în care se afla pe teritoriul Italiei, o româncă a cunoscut un italian bogat, interesat să își investească banii. Ca atare, femeia i-a prezentat oportunitatea de a face anumite investiții în România, cei doi păstrând legătura și după întoarcerea ei în țară.
”Realizând că putea profita de naivitatea persoanei vătămate dar și faptul că, pentru a-l determina pe acesta să le vireze sume semnificative de bani, avea nevoie de sprijinul mai multor persoane, în anul 2016, suspecta împreună cu un alt suspect, concubinul său, au luat inițiativa constituirii unui grup infracțional, în care le-au cooptat și pe alte trei suspecte. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că suspecții au premeditat cu minuțiozitate activitatea infracțională, inventând o serie de situatii și fapte mincinoase, prezentate persoanei vătămate ca fiind reale, scop în care au conceput și folosit mai multe documente falsificate, menite să-i întărească convingerea persoanei vătămate referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenționau să i le propună, doar în scop de fraudare”, arată reprezentanții DIICOT Timișoara.
Astfel, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, sub o identitate fictivă, suspecta în cauză a demarat discuțiile cu italianul, inducându-l în eroare, prin prezentarea mai multor situații nereale, care l-au determinat pe acesta să vireze pe numele membrilor grupării suma totală de 608.655 de euro.
Mai întâi femeia i-a spus italianului faptul că se afla într-o mare dificultate financiară, deoarece trebuia să achite urgent terenul aferent casei în care locuieşte din România, în municipiul Arad şi care aparţine mamei sale, întrucât primăria urma să demareze procedurile de evacuare a familiei sale pentru neplata în întregime a terenului aferent casei. Italianul nu a stat pe gânduri și i-a transferat aproximativ 20.000 euro, atât din contul personal cât şi prin servicii de transfer rapid de bani, iar la indicaţiile suspectei, sub pretextul că deţine o carte de identitate expirată, aceasta i-a solicitat persoanei vătămate ca suma respectivă să fie virată pe numele celorlalte două suspecte în cauză.
Ulterior, profitând de dorința italianului de a face investiții imobiliare în România, suspecta i-a prezentat acesteia prima “oportunitate de investiţie imobiliară”.
”În acest sens, suspecta i-a prezentat, în mod fictiv, faptul că a identificat ca fiind de vânzare un imobil în municipiul Arad, la o adresă inexistentă în realitate, a cărui valoare cerută de proprietarii – vânzători era în sumă de 65.000 euro, dar care a fost negociat de către aceasta până la suma de 50.000 de euro. Suspecta a prezentat faptul că, imobilul în cauză, care urma să fie cumpărat pe numele său, necesita renovări imediate, iar costurile acestora se ridicau la aproximativ 60.000 euro. Ulterior, după renovare, imobilul în cauză ar fi valorat 250.000 euro, sumă care, dupa revânzarea acestuia, suspecta s-a angajat că îi va reveni persoanei vătămate, fapt ceea ce nu s-a intamplat”, mai arată procurorii.
Astfel, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, italianul i-a transferat femeii, în mai multe conturi bancare aparţinând unor alţi membri ai grupării infracţionale, peste 110.000 euro. Ca să fie credibilă, românca i-a trimis italianului fotografii cu imobilul ”achiziționat” dar și altele cu muncitori care ”lucrau” la reabilitarea acestuia. Tot pentru câştigarea încrederii persoanei vătămate, suspecta i-a transmis acesteia mai multe fotografii reprezentând contracte de vânzare-cumpărare atât între părţi, cât şi aşa-zis autentificate notarial, care atestau achiziţia imobilului descris anterior. În fapt aceste documente erau falsificate.
Într-o altă etapă, folosindu-se de mai multe persoane cu calități fictive (notar public, avocat), suspecta a mai reușit să obțină de la italian 40.000 de euro. După ce a încasat de la italian maximum posibil, românca i-a prezentat un alt imobil în care acesta să investească, casa mamei sale cu terenul aferent. A ajuns până acolo încât a prezentat documente false din care rezultă că numai terenul respectiv ar valora, la prețul piețeie 500.000 de euro, femeia pretinzând că pentru stingerea litigiilor existente cu primăria ar avea de nevoie de încă 74.000 de euro.
VIDEO/ Dansatoarea româncă masacrată pentru 1500 de euro de fostul iubit italian