in

Preot român din Italia, găsit spânzurat în casa parohială. Comunitatea nu-și explică gestul

Localnicii sunt răvășiți, nu pot crede tragedia de neînțeles, gestul extrem comis de o persoană mereu cordială și amabilă.

Adrian Cristinel Bulai, preot la Bevilacqua și Marega (Provincia Verona), a fost găsit pe 16 ianuarie dimineață spânzurat în dormitorul său. Corpul a fost găsit de doi enoriași, care s-au dus să îl caute alarmați de absența sa la Marega, unde ar fi trebuit să țină slujba la ora 8.30.

Cei doi au alertat imediat carabinierii de la Nucleul Operativ din Legnano, care au trimis o patrulă a unității din Minerbe, ajunsă la fața locului la 9.30. Cercetările carabinierilor au continuat până seara, în timp ce încăperile casei parohiale au fost puse sub sechestru, deși nu au fost găsite urme de efracție. Preotul nu a dorit să lase niciun bilet pentru a-și explica gestul, comis tocmai în ajunul sărbătoririi patronului localității, Sfântul Anton.

Preotul Adrian, de 43 de ani, originar din România, sosise la Bevilacqua în 2011 pentru a-l înlocui pe părintele Luigi Anoardo, care părăsise conducerea parohiei din motive de sănătate. După o inițială răceală din partea localnicilor, în scurt timp a reușit să-și cucerească enoriașii și era iubit de toată lumea. «Niciodată nu ne-am fi gândit la un asemenea gest, am rămas fără cuvinte», repetă rezidenții, care văzând dimineața o ambulanță și-au făcut imediat griji gândindu-se la o stare de rău.

Și gestul este și mai misterios dacă ne gândim cum era părintele Adrian. Un preot care în fiecare dimineață ieșea din casa parohială și își întâlnea enoriașii în curte, care organiza evenimente în parohiile din Bevilacqua și Marega, care participa la manifestațiile culturale din localitate. În plus, o persoană care trăia prin propria comunitate și care, în mod aparent, nu avea probleme.

Cu toate acestea, potrivit unor rezidenți, în ultimele zile părintele Adrian părea tulburat. Cu ocazia sărbătoririi Sfântului patron, de fapt, organizase un mare eveniment, o slujbă ce urma să fie oficiată împreună cu toți preoții care au prestat serviciu la Bevilacqua, căreia trebuia să-i urmeze o cină în sala de recreere a parohiei. Însă pe timpul slujbei de sâmbătă părintele Adrian anunțase că evenimentul fusese anulat din cauza puținilor înscriși și a unor neînțelegeri cu organizatorii. Un fapt nu foarte important dar care, poate, a avut un rol în decizia preotului de a-și lua viața.

Trupul neînsuflețit, transferat într-un prim moment la morga din Negrar și pus la dispoziția autorităților, a fost predat familiei, la dispoziția procurorului Giuseppe Pighi. Corpul a fost primit de fratele Emanuel, preot și el, sosit în grabă de la Napoli, și de o soră rezidentă la Verona: «Este o mare tragedie și nu e nimic de adăugat», a comentat primarul Fosca Falamischia, decis să proclame zi de doliu în ziua funeraliilor.

Născut în România din părinți romano-catolici și al optulea dintre nouă frați, părintele Adrian a intrat în 1991 împreună cu fratele Emanuel în seminarul Fraților Minori Conventuali din Roman. După efectuarea jurămintelor temporare și noviciatului, s-a înscris la Facultatea de Teologie din oraș, afiliată Facultății Pontificale ”San Bonaventura” din Roma. A fost hirotonisit preot în 2000 și în 2002 și-a luat licența în Teologie. În 2004 s-a transferat la dieceza din Verona. Inițial numit vice-paroh la Caprino Veronese și Lubiara, în 2005 a devenit paroh la Beata Vergine din Borgo Novo. În 2007 a fost transferat la Novaglie di Valpantena și în 2009 a devenit paroh pentru Fane, Torbe, Prun și Mazzano di Valpolicella.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Armata caută 2.900 de rezervişti voluntari. Vor fi angajaţi cu contract, pregătiţi şi plătiţi

Milano, polițiști loviți cu pumnii și amenințați, român arestat