Fugi de loțiunea de protecție solară cu factor mare fiindcă te bronzezi greu? Sau bronzul pentru tine înseamnă doar o piele roșie? Iată cum te poți asigura că te bronzezi sănătos și rapid.
Protecția solară: cum o alegi și cum o aplici
Regula de bază ar fi următoarea:
– copii sub 14 ani și persoane cu pielea albă, translucidă, care se înroșesc imediat la contactul cu soarele – obligatoriu factor de protecție 40 sau 50
– copii peste 14 ani și adulți cu pielea normală, nici prea deschisă, nici prea închisă, care se bronzează dar se și înroșesc ușor – factor de protecție 30
– copii peste 14 ani și adulți cu pielea măslinie, puțin mai închisă la culoare, care se bronzează ușor și se înroșesc rar – factor de protecție 20
Loțiunile cu factor de protecție 10 sau uleiurile de plajă se folosesc NUMAI dacă ați stat deja la soare câteva zile și v-ați bronzat deja fără arsuri solare, și NUMAI dimineața sau după-amiaza, când soarele este blând.
Protecția solară se aplică cu aproximativ o oră înainte de a merge la plajă și se reaplică la interval de 2-3 ore. După ce vă treziți și faceți dușul de dimineață, aplicați protecția solară în locul cremei de corp.
Uleiurile naturale NU te protejează
O greșeală frecventă pe care o facem este să folosim uleiuri naturale la plajă, pentru protecție solară. Este un pericol foarte mare pentru pielea noastră, fiindcă uleiurile naturale NU conțin factor de protecție.
Astfel, uleiul de măsline, de cocos sau altă variantă populară nu face decât să creeze o peliculă la suprafața pielii, care oferă senzația de hidratare. Vă veți bronza mai rapid, fiindcă pielea se va încinge, însă vă puteți alege și cu arsuri solare de toată frumusețea.
Cum poți grăbi bronzul
De apariția bronzului se face vinovată melanina, o substanță din compoziția pielii care provoacă schimbarea la culoare a acesteia. Puteți favoriza producția de melanină fie prin suplimente alimentare, fie prin alegerea unor produse speciale de protecție solară, cu substanțe active în acest sens.
NU grăbiți bronzul stând ore întregi la plajă, în special la orele prânzului. Un bronz frumos trebuie să fie și sănătos, iar o pielea maronie dar foarte uscată sau cu arsuri de suprafață nu va fi deloc frumoasă.
Bronz care rezistă câteva luni
Rețeta pentru un bronz rezistent stă în hidratarea pielii și în bronzarea progresivă. Faceți plajă aproximativ 2-3 ore în fiecare zi, dimineața sau după-amiaza, iar după duș aplicați loțiuni de corp foarte grave, pentru piele deshidratată, scrie doc.ro.
CITEȘTE ȘI:
Rețeta-minune care îți întinerește fața văzând cu ochii
Adio deodorante, japonezii au inventat ventilatorul pentru subraț. Vezi cum funcționează
Castelfranco, cerșetor român înapoiază banii primiți în dar de la un copil
Trucuri pentru frumusețe la tine acasă!
Cinci greșeli pe care le faci atunci când cumperi un costum de baie