in

Pokémon Go a sosit și în Italia, puteți ieși la ”vânătoare”

Pokémon Go este în Italia de vineri 15 iulie. În câteva zile de la lansare a devenit jocul cel mai popular din toate timpurile pentru smartphone. Exploatând realitatea augmentată (adică utilizând geolocalizarea şi propria cameră foto de pe telefon) trebuie să găseşti şi să capturezi pokemoni digitali, suprapuşi pe lumea reală.

În Pokémon Go fiecare jucător trebuie să rătăcească prin lume (cea reală) şi să caute şi să captureze pokemoni, cu obiectivul de a-i face să devină mai puternici astfel încât să poată sfida pokemonii altor jucători.

Pokémon Go a ieşit pe 6 iulie în câteva ţări şi deja se vorbeşte mult despre acest joc, în special de când a devenit disponibil în Statele Unite.

Pokémon Go a avut un succes enorm: ziarele şi site-urile de ştiri discută despre el de săptămâni, şi mai ales acţiunile Nintendo – societatea de jocuri video din spatele Pokémon Go – au crescut cu 50%, făcând să-i crească valoarea cu 9 miliarde.

Pokémon Go este gratuit însă prevede posibilitatea de a achiziţiona puteri pe timpul jocului, plătind cu bani adevăraţi.

151 de pokemoni

A devenit în foarte scurt timp un fenomen fără precedent, milioane de jucători din întreaga lume au ieşit în stradă în căutarea animalelor virtuale!

Nu ştiţi despre ce vorbim? Era 1996 când a apărut lumea Pokemon: benzi desenate, desene animate, jocuri video, un succes de milioane de dolari în fiecare an. Pokemonii sunt animăluţe de toate dimensiunile, 151 mai exact (primii originali), fiecare cu caracteristici specifice, şi trebuie colecţionaţi, antrenaţi şi puşi să se lupte cu alţi pokemoni. Totuşi, pentru a nu afecta sensibilitatea celor mai mici, niciun pokemon nu sângerează sau nu poate să moară, însă pot să-şi piardă cunoştinţa şi devin inutilizabili pe timpul bătăliilor.

Aşadar, fenomenul Pokémon Go reprezintă visul a milioane de copii ”mari”. Să poată să colecţioneze, să captureze şi să antreneze pokemonii prin intermediul propriului smartphone, umblând prin oraş, exact cum se întâmplă în desenele animate originale, este practic maximul asipiraţiei pentru un pasionat.

Cum funcţionează?

E simplu. Obiectivul jocului este capturarea tuturor pokemonilor disponibili în teritoriu pentru a câştiga o serie de medalii care se obţin atingând anumite obiective, variabile în funcţie de numărul şi tipologia pokemonilor capturaţi.

Pentru a captura pokemoni, jucătorul va trebui pur şi simplu să exploateze realitatea augmentată explorând lumea reală: mergând pe stradă sau stând pur şi simplu aşezat într-un bar, va fi posibil să dea peste aceste simpatice creaturi şi să încerce să le captureze.

Cum se capturează pokemonii: Centrându-i cu un Pokè Ball, o sferă pe care jucătorul va trebui să o lanseze către creatură, încercând să o lovească în timp ce aceasta din urmă continuă să se mişte. Puterea şi direcţia lansării vor depinde de mişcarea degetului pe ecran.

Pentru a avea posibilitatea de a vă afla în faţa mai multor pokemoni diferiţi între ei este necesar să folosiţi aplicaţia în locuri diferite şi la ore diferite. Unii pokemoni se pot găsi mai uşor în anumite zone: de exemplu lângă apă este probabil să daţi mai uşor peste un pokemon de apă, iar seara sau noaptea se găsesc pokemoni diferiţi de cei întâlniţi pe timpul zilei.

Jocul prevede o puternică componentă socială. Pokemonii capturaţi pot fi daţi la schimb propriilor amici, şi este posibil să se organizeze adevărate ”grupuri de capturare”.

Pentru a juca este necesar să descărcaţi aplicaţia şi să vă înregistraţi în mod gratuit cu un cont Google sau creând un cont Pokémon Trainer Club. Odată ce v-aţi ales propriul personaj, puteţi începe să vă jucaţi.

În aceste zile, nebunia Pokémon Go a ajuns şi în România şi poate fi descărcat oficial pentru iPhone şi Android.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, batjocoriţi de ANAF

Italienii salvează spitalul de arşi din Bucureşti