Ştirea frizează absurdul: un neamţ a plătit circa 2,2 milioane de euro unui escroc român care i-a garantat că poate pune mâna pe lingourile de aur ascunse de Nicolae Ceauşescu.
Marţi, 28 iunie a început la Tribunalul din München un proces în care este vorba şi despre fostul dictator care trăia într-un palat legendar, cu băi aurite. Nicolae şi Elena au fost împuşcaţi în 1989 de un pluton de execuţie, dar ce s-a întâmplat cu averea strânsă în timp ce populaţia ţării era disperat de săracă?
Un român de 36 de ani, Victor N. (36 de ani), apatrid, dealer auto la München, a pretins că ştie el unde este aurul ascuns al dictatorului.
Oricât ar părea de incredibil, a reuşit să îl convingă în 2011 pe un german în vârstă de 62 de ani, Stefan P. că are relaţii excelente în justiția şi politica românească și poate ajunge la lingourile ascunse la Banca Naţională.
Tot ce avea nevoie erau ceva bani pentru a declanșa operaţiunea de preluare a lingourilor. Potrivit rechizitoriului, Stefan P. i-a acordat lui Victor N. mai multe credite, urmând să ia o parte din profitul operaţiunii, estimate la 15 milioane de euro.
Potrivit anchetatorilor, banii au fost daţi în cea mai mare parte în numerar, din 2011 până în septembrie 2014, în total circa 2,2 milioane de euro.
„Un om care pretinde că ajunge la comoara pierdută a fostului dictator român. O lecție despre lăcomie„, scrie cotidianul Tageszeitung din München.
Cei doi bărbaţi au apărut în faţa judecătorului, ambii foarte tăcuţi. Viktor N., cămașă albă, sacou, pantofi din piele cu cataramă argintie, a transmis prin avocatul său că nu va da niciun indiciu. Victima, Stefan P., costum gri, păr gri, ochelari fără ramă, a fost întrebat de unde a luat banii pe care i-a dat ca împrumut. Tăcere.
Potrivit rechizitoriului, Stefan P. a încheiat până în 2014 cu românul peste 30 de contracte de împrumut pentru sume cu cinci şi șase cifre. Având în vedere că termenele respective de restituire au trecut și nici profitul primis nu a apărut, bărbatul de 62 de ani a făcut denunţ.
Deja se pare că victima a retras denunţul. Procesul continuă.
Citiți și:
Român decorat în Germania pentru curaj: a salvat de la înec un om în vârstă de 82 de ani
”Mici” și ”pufuleți”: Nemții au învățat două cuvinte românești de bază
”Iată de ce am înfiinţat un radio pentru românii din Germania”