in

Alegeri 2011/ Lămbiţa Cocoloş, 44 voturi la Grosseto: „“M-am bătut cu morile de vânt!”

Lămbiţa Cocoloş, originară din Năvodari, locuieşte cu familia la Grosseto, unde a candidat pe listele PD. Propunerea de a candida alături de actualul primar Emilio Bonifazi a venit în urmă cu doi ani, moment care a marcat începutul unei bogate colaborări între primărie şi asociaţia "Hora Unirii", condusă de soţul său, Lorenzo Prundeanu.

Românca a obţinut doar 44 de voturi, deşi se înscriseseră 326 de conaţionali pe listele suplimentare. Se declară deosebit de dezamăgită şi este convinsă că e un act de curaj să te bazezi într-o astfel de acţiune, pe comunitatea românească. "Este ultima dată cred, când mă voi mai implica în astfel de acţiuni. Am ajuns la concluzia că e ca o bătaie cu morile de vânt. Nu avem o comunitate care să înţeleagă semnificaţia unei asemenea acţiuni. M-am săturat ca de mai bine de patru ani să mă pun în folosul românilor de aici. Aveam, cred, un drept moral să cer voturile, fiind şi pe o listă foarte puternică, a primarului care a demonstrat că este deschis către noi, către comunitatea de străini în general".

"Repet, nu există interes şi spirit civic. Dacă totul s-ar rezuma la ieşit grătare şi bere, ar funcţiona impecabil. Am deschis biblioteca de la centrul cultural şi deşi am chemat în permanenţă românii, pînă acum nu a venit niciunul să împrumute o carte pentru copii măcar."

Lambiţa Cocoloş ne-a declarat că eşecul este nu numai al ei ci şi al întregii comunităţi. "Nu ne-am arătat puterea, nu am demonstrat că avem o valoare elctorală. Din cei 326 de români înscrişi, îi cunoşteam personal pe aproape 80% dintre ei. Persoane pe care le-am ajutat în diferite moduri, pe vremea când lucrat în sindicat sau din postura de traducător. Pînă la urmă nici nu-mi mai vine să menţionez lucrurile astea. E foarte simplu din punctul meu de vedere: pe români nu merită să te bazezi. Mai bine îmi consumam energia celor 4 ani mai mult cu familia. Nu vreau să mai comentez nici ajutorul sau susţinerea politicienilor români, care atunci când au avut nevoie de voturi erau prezenţi cu zâmbetul pe buze şi se arătau interesaţi. Totul e inutil."

A.R.

Citeste si: Lambita Cocolos: "Am dreptul moral sa cer voturile romanilor din Grosseto"

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, înaintea Italiei, în topul celor mai paşnice ţări

Interviu cu Giuliano Pisapia: „Milanezii au înţeles de care parte este extremismul”