in

Eliza, româncă de 30 de ani din Bologna, o mamă cu probleme: ”Nu am lapte pentru copil”

Eliza, o româncă de 30 de ani, riscă să ajungă pe stradă, împreună cu copilul ei. Primăria îi oferă o locuinţă, cu chirie redusă, dar femeia nu are cu ce plăti: „Spun că ar trebui să plătim o chirie, dar eu nu am un loc de muncă„.

Eliza a locuit o vreme la cumnata sa, în zona Corticella, într-un apartament care a fost evacuat. Acum trăieşte împreună cu fiul în fostul complex Galaxy, într-unul dintre micile apartamente pe care Primăria le-a alocat în parte evacuaţilor din aşa-numitul „bloc Telecom”, în parte altor familii şi persoane care au rămas fără locuinţă.

Tănăra mamă singură (tatăl copilului nu l-a recunoscut niciodată şi acum nu ştie nici măcar unde este) povesteşte pentru „Bologna Today” că a rămas fără loc de muncă de mai mult timp: „Lucram într-un restaurant, atât în bucătărie cât şi în sală, apoi însă mi-am pierdut locul de muncă şi acum nu am venit, fiind constrânsă să cer lapte pentru fiul meu la Caritas”.

După un an de proteste ca urmare a evacuării, Elizei i-a fost alocat unul dintre apartamentele complexului rezidenţial şi acum că este vorba de o chirie de 200 de euro pe lună, tânăra este îngrijorată deoarece nu ştie cu ce să plătească suma cerută: „Pentru moment nu mi-au sosit facturile de plată, dar mi-e teamă că le voi primi cât încă nu am un venit şi trebuie să mă ocup de fiul meu”.

Femeia este una dintre oaspeţii cei mai „norocoşi”, fiindcă are rezidenţa la Bologna şi astfel are acces la servicii precum asistenţa medicală şi şcoală pentru fiul său. Multe dintre persoanele care trăiesc în complexul Galaxy se plâng că nu reuşesc să obţină rezidenţa, trebuind astfel să renunţe la multe drepturi, inclusiv la posibilitatea de a putea fi angajaţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crotone, ani de bătăi și suferințe pentru o femeie și copilul ei, român în arest la domiciliu

EXCLUSIV Crema diasporei se reuneşte la Cotroceni, Iohannis şi Cioloş anunţă noua abordare a relaţiei cu românii din străinătate