in

”Vă explic viața în Roma”. Alina Gheba, blog cu sfaturi pentru cei care vizitează Italia

A ajuns la Roma în urmă cu cinci ani, iar când a început să descopere frumusețea locurilor și vestigiile istoriei la fiecare pas, s-a hotărât să creeze un blog unde, în afara descrierilor, să posteze și sfaturi pentru turiști. Astfel, cine citește blogul viatainroma.ro va găsi informații despre costuri, orare sau metode prin care poți vizita locurile din Roma și împrejurimi.

Autoarea blogului viatainroma.ro este Alina Gheba, are 29 de ani și este originară din județul Vrancea. A venit în capitala Italiei în urmă cu cinci ani, iar în prezent lucrează la două restaurante, unul dintre ele fiind situat chiar în centrul Romei. ”Motiv pentru a intra în discuție cu miile de turiști care ne trec pragul. În felul ăsta am avut ocazia să le dau sfaturi direct, despre locurile de vizitat din Roma. Pentru asta însă trebuie să fi informat.” ne-a declarat Alina.

Pe aripile dragostei

Iată cum se prezintă Alina Gheba pe blogul ei:

”Bine ai venit! Numele meu este Alina Gheba, am 29 de ani, născută, crescută şi educată în România, dar adoptată de Italia. De loc sunt dintr-o localitate mică din Vrancea, Paltin, şi am zburat pe aripile dragostei până la Roma.

Ador să călătoresc! Pare o pasiune pe care toată lumea o are iar fiecare şi-o manifestă mai mult sau mai puţin în funcţie de buget. Aşa şi eu, mi-o manifest mai puţin deoarece Domnul Portofel şi timpul nu-mi permit să-mi întind aripile aşa cum aş vrea eu.

Până acum am la activ un număr impresionant de două ţări: Italia şi Grecia (3 dacă număr şi Vaticanul). Dar virtual am ajuns în cele mai îndepărtate şi mai frumoase locuri, am cunoscut fel de fel de oameni din toate rasele pământeşti, am văzut fenomene spectaculoase care mi-au făcut inima să tresară. Sper că situaţia să se schimbe şi să pot vedea live aceste locuri, între timp am început descoperirea Romei şi a împrejurimilor, de aici şi ideea blogului. Voi încerca să ofer cât mai multe informaţii legate de costul biletelor, program, cum se ajunge, evenimente sau alte detalii pe care le voi consideră utile. În plus, blogul va fi completat de călătorii în Italia şi România.

Nu călătoresc singură, încă nu am făcut acest pas, mai mult pentru că îmi place să împărtăşesc aceste momente cu persoane dragi şi importante mie. Am alături de mine persoana pentru care am venit în Italia (nelipsit) sau prieteni. Dacă aveţi întrebări, nelămuriri, nemulţumiri sau aveţi nevoie de un sfat/recomandări pentru vacanţă voastră la Roma, mă puteţi contacta pe adresa de e-mail [email protected]. Sau mă puteţi vizită pe pagină personală de facebook sau pe pagină de facebook a blogului. See you there!”

Am şansa să trăiesc într-un oraş minunat, Roma, dar nu toţi străinii care locuiesc aici realizează şi văd frumuseţea ei. Este adevărat că trecem printr-o perioada dificilă, ori au rămas fără muncă, ori sunt prost plătiţi şi se scufundă în tristeţe, neştiind că ieşind şi descoperind-o te face să mai uiţi de necazuri. Asta am realizat eu şi iată-mă scriind. Am decis să vizitez toate obiectivele turistice din Roma şi să scriu pe acest blog păreri şi informaţii.

Numită şi Caput Mundi (Capitală Lumii), Limen Apostolorum(Pragul apostolilor), la Citta’ Eternă(Cetatea Eternă), la Citta dei sette colli (Oraşul celor 7 coline) sau l’Urbe (Oraşul), Roma este cel mai fascinant oraş (în vizinea mea). Este interesant cum modernul se îmbină cu anticul, uneori modernul începe să distrugă ceea ce Antichitatea ne-am lăsat (cazul Colosseumului care a început să se fisureze din cauza liniei de metrou ce trece prin vecinătatea acestuia). Niciun alt oraş nu poate concura cu Roma din punct de vedere al bogăţiilor istorice, arhitectonice, artistice.

Locuiesc în Roma de aproximativ 3 ani şi nu am vizitat nimic. Atâtea obiective turistice de talie mondială şi eu le-am văzut doar de afară. E ca şi cum în loc să bagi lingura în borcanul cu dulceaţă, te bucuri doar cu linsul lui. De acum se schimbă totul, am decis să nu mai fiu indiferentă şi să cunosc Roma. Ideea mi-a venit văzând câţi turişti vin din cele mai îndepărtate locuri să viziteze ,,Oraşul Etern” şi eu fiind deja aici, nu profit de acest lucru. Ştiu că pare copilăresc, dar eu sper că-i va fi util cuiva. Aşa că, Roma,here I come!” scrie Alina într-un material publicat pe blog.

A terminat facultatea de Geografie și e o mare iubitoare de călătorii. Alina Gheba dorește să facă următoarea călătorie în Grecia. ”M-a fascinat Atena enorm de mult. Am locuit pentru puțin timp la fratele meu, dar nu am avut timp să vizitez orașul și împrejurimile foarte mult. Oricum, la fel ca Roma, două orașe impresionante. E clar că aș dori să vizitez și alte locuri mai îndepărtate, dar așa cum am scris și pe blog, Domnul Portofel încă nu-mi permite. Mi-ar plăcea să merg în America de Sud sau în Africa. Sper să mi se realizeze visele”.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident lângă Treviso, Cristian a fost carbonizat sub ochii soţiei. A avut o premoniţie: «Să nu dai vina pe Dumnezeu»

Chioggia, a căzut de pe schelă de la 4 metri și a murit. Marian Ștefănoaia avea 48 de ani