in

Manifestanții români din Atena, așteptați de poliția elenă: ”Cerem demisia ambasadorului!”

Ambasadorului din Grecia i s-a cerut, pe Facebook, demisia – apel semnat de 100 de persoane până astăzi la orele 11.30.

Aseară, 06 noiembrie a.c., un grup de români din Atena s-a reunit în fața Ambasadei României în Grecia, în semn de solidaritate cu românii din țară.

La sediul ambasadei din Paleo Psihiko, românii din Atena au venit cu lumânări, flori și steaguri pentru a comemora victimele tragicului accident petrecut vinerea trecută în Clubul Colectiv din București, în care și-au pierdut viața 38 de persoane, după ultimele informații. Sosiți la sediul ambasadei, românii din capitala Greciei, nu au putut, inițial să se apropie de ușa instituției diplomatice române aceștia fiind… așteptați de poliția elenă. Strada E. Benaki, pe care este situată Ambasada României, era blocată de mașini de poliție, circulația fiind întreruptă, iar organele de ordine elene erau pregătite pentru eventuale incidente.

La puțin timp după orele 18.00, celor, cel mult, 40 de români care au sosit la ambasadă li s-a permis să se apropie de ușa instituției unde putut aprinde lumânări și au depus flori în memoria victimelor de la Colectiv.

Comunicatul Ambasadei României din Atena cu privire la reuniunea de aseară este: „Ambasada mulțumește grupului de români care, în linişte şi cu demnitate, au depus flori şi au aprins lumânări în memoria victimelor de la clubul COLECTIV. Dumnezeu sa-i odihnească!”.colectiv.Atena3

După evenimentul de aseară, participanții s-au „retras” pe mediile de socializare unde au criticat defectuoasa organizare și lipsa de compasiune din partea diplomaților români. În urma acestor fapte Ambasadorului din Atena i s-a cerut, pe Facebook, demisia – apel semnat de 100 de persoane până astăzi la orele 11.30. De asemenea, majoritatea participanților le-au dezaprobat pe cele câteva persoane care au scandat în fața ambasadei lozinci împotriva corupției și a Secției Consulare, semn că uitaseră pentru ce se aflau acolo.

Redăm câteva dintre mesajele publicate de românii care au fost aseară la Ambasada României:

„Multumim Ambasadei Romaniei pentru primirea ostila din aceasta seara. Poate ne simteam mai bine in fata inchisorii Koridallo – oricum nu era nici o diferenta strada inchisa, blocata, politie peste tot! Pentru ce? Venisem sa aprindem o lumanare si sa depunem o floare in memoria celor de la COLECTIV! Dumnezeu sa-i odihneasca!”

„Luna noiembrie anul trecut la votare, nu le era frica… Curtea ambasadei era plina de romani! Plus trotuarul cat tine ambasada… In fiecare zi ca mergem cu zecile si le dam mii de euro si nu le este frica. Aseara era poarta inchisa! S-au speriat de 30 de persoane si cu poarta inchisa… Romani ei… romani si noi! Ce pretentii mai avem de la straini?”

„Ati luat foc dar nu aveti dreptate! Ambasada este de stat si preturile de acolo nu sunt hotarite de angajati ci de statul roman! Apoi, pentru conditii de securitate nu a iesit nimeni printre voi putea fi infiltrat un raufacator care a citit pe facebook de intentia voastra si provoca scandal, arunca un gazaki cum se intimpla de obicei. Nu fiti rai! Fiti ingaduitori si ganditiva ca si ei sunt oameni!”

Referitor la comunicatul dat publicității de Ambasada României din Atena redăm comentariile a doi cetățeni:

Cuvinte frumoase după… de ochii lumii… Trage-ţi concluzia singuri! Aseară nu ne dădeau voie să comemorăm în faţa Ambasadei sufletele nevinovate nu mai spun că trebuiau să fie şi ei alături de noi… şi acum „ne mulţumesc”!!”

„Decenţa şi bunul simţ nu caracterizează persoana care a scris acest post, nu-i aşa? De ce nu a coborât ambasadorul din turnul lui de fildeş să ni se alăture? Sau el nu se încurcă cu pleaba care-i plăteşte 60 de euro pentru o simplă hârtie? Iar, dacă eram paşnici, de ce erau aşa de multe maşini de poliţie? Nu una, ci vreo 5, 6. Nu-i bai, stimabililor. Vă vine rândul!”

Din motive lesne de înțeles numele semnatarilor nu vor fi publicate.

Ana Țuțuianu – Ziarul Online Românesc din Grecia, Romedia.gr

membru UJRP

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Domnule preşedinte, ascultaţi şi vocea Diasporei / Scrisoare deschisă a UJRP

Sute de români au manifestat la Torino: ”România, te vrem înapoi!”