in

Eboli, români exploataţi la muncă şi în scopuri politice. Acte de rezidenţă false contra voturi pentru PD

Scandal la Eboli, în provincia Salerno, unde carabinierii au descoperit o reţea de eliberare de acte false pentru români, care în schimb ar fi trebuit să voteze pentru candidatul PD din localitate.

Biroul de evidenţă a populaţiei din localitatea Eboli devenise secretariat politic şi agenţie de plasare a forţei de muncă. Giuseppe Mazzini, zis Pino, şef la Evidenţa populaţiei până pe 28 februarie, făcea favoruri în schimbul unor voturi. Din acest motiv, pe 19 martie a fost arestat. Elibera la primărie cărţi de identitate românilor chiar dacă nu aveau contracte de muncă.

Carabinierii au pus în aplicare mandatele emise la cererea Procuraturii districtuale antimafia locală pe numele a 9 persoane, anchetate pentru grup infracţional şi trafic de fiinţe umane, favorizarea imigraţiei clandestine şi ţinere în sclavie, dar şi tăinuire, corupţie, şantaj şi altele.

În vizorul Procuraturii, care a demarat anchetele în 2013, o organizaţie care se ocupa de traficul de românce pentru întreprinderile agricole din zona Sele. Un personaj cheie era Giuseppe Mazzini, care facilita eliberarea de documente pentru regularizarea victimelor. Sub acuzaţie este şi E.V., patronul campingului Miceli din Eboli. Ancheta a început în România şi a fost realizată cu ajutorul Interpolului.

Mazzini, împreună cu românul L.B., a adus voturi la alegerile primare PD regionale şi naţionale, în schimbul unor certificate de rezidenţă false pentru a permite femeilor românce să lucreze pe câmpuri. Potrivit investigatorilor, aceste certificate de rezidenţă ar fi fost emise cu scopul obţinerii de voturi la alegerile primare ale PD.

Funcţionarul de 67 de ani nu-şi imagina însă că avea telefonul sub control. Nu ştia că DDA şi Secţia operativă a carabinierilor din Salerno au instalat un microfon în biroul său. Mazzini se simţea invulnerabil. Fiul său, Pietro, era consilier local (mai întâi cu PD, apoi independent) mereu prezent în grupul majoritar din Primăria din Eboli.

Ancheta a fost demarată în urma denunţurilor unor muncitoare care au reuşit să se întoarcă în România. Femeile veneau în Italia pentru promisiunea unui loc de muncă. După ce ajungeau în provincia Salerno, erau cazate de L.B. şi L.M.R. la campingul Miceli gestionat de italianul E.V. Structura era în stare de abandon: aici victimele îşi dădeau seama de înşelătorie. Nu erau angajate, aşa cum li se promisese la fabricile de conserve, ci erau trimise să lucreze pe câmp.

Din organizaţie făcea parte şi românca E.D., sosită iniţial ca lucrătoare şi apoi devenită amantă a italianului E.V.: ea se ocupa, prin publicitate şi facebook, de recrutarea lucrătoarelor. Odată ajunse în mâinile exploatatorilor, muncitoarele sufereau violenţe şi ameninţări: le erau sustrase documentele de identitate, pentru a nu fugi. În plus erau constrânse să plătească bani pentru cazare şi transport la locul de muncă şi erau extorcate de bani pentru obţinerea documentelor italiene. O parte din compensaţiile destinate lucrătoarelor era reţinută de către inculpaţi.

Fostul şef de la Biroul de evidenţă a populaţiei de la Primăria din Eboli, în schimbul unor favoruri, facilita eliberarea documentelor de identitate, a codurilor fiscale şi a legitimaţiilor sanitare ale lucrătoarelor. A reieşit că acelaşi fost funcţionar avea în vedere lucrătoarele în chestiune ca rezervor electoral pentru o eventuală viitoare candidatură a sa. Şi există suspiciunea că alegerile primare ale PD din Eboli au fost „poluate” cu acest instrument.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aeroportul Fiumicino, au provocat un dezastru ecologic, români arestați

Italienii vor să ia locul românilor în topul emigranţilor din Europa: 100.000 de tineri italieni au plecat deja din cauza crizei