in

Claudiu Stănășel printre tinerii politicieni influenți din Italia: recunoaștere prestigioasă la Roma pentru Vicepreședintele Consiliului Local din Prato

Roma, 27 septembrie 2024 – Claudiu Stănășel printre tinerii politicieni influenți din Italia. Claudiu Stănășel, Vicepreședinte al Consiliului Local din Prato, a primit astăzi o distincție prestigioasă în cadrul unui eveniment dedicat tinerilor lideri ai politicii italiene, desfășurat la Universitatea Link din Roma. Ceremonia, organizată de ziarul național „L’Espresso” și asociația culturală „La Giovane Roma”, a celebrat tineri lideri sub 30 de ani, Stănășel fiind singurul cetățean străin distins cu acest premiu.
>>> Claudiu Stănășel, primul pe lista celor mai promițători tineri politicieni de centru-drepta, propuși pentru Parlamentul Italiei: ”Am fost chemat la Roma de liderii coaliției”

Claudiu Stănășel printre tinerii politicieni influenți din Italia

Inițiativa a avut scopul de a sublinia rolul crucial al noii generații în conturarea viitorului Italiei. Cei premiați s-au evidențiat prin implicarea lor în instituții, partide și asociații, reprezentând o speranță pentru reînnoirea politică și culturală. La eveniment au participat personalități importante precum Primarul Romei, Roberto Gualtieri, Ministrul Educației Publice, Giuseppe Valditara, și politicieni cunoscuți, cum ar fi Rita Dalla Chiesa, Francesco Rutelli și Pier Ferdinando Casini. Evenimentul a atras atenția presei naționale și internaționale, subliniind importanța recunoașterii tinerilor lideri.

Articolul publicat astăzi în ediția specială a ziarului „L’Espresso” subliniază faptul că Claudiu Stănășel este „singurul cetățean român din Italia care ocupă o funcție instituțională într-un oraș important din Italia”, evidențiind rolul său de Vicepreședinte al Consiliului Local din Prato și de Lider la partidul Lega. Articolul îl descrie ca un exemplu de integrare și leadership la nivel național, capabil să reprezinte atât comunitatea italiană, cât și pe cea română prin activitatea sa politică.
>>> Claudiu Stănășel: ”Vrem recunoașterea minorității naționale a românilor din Italia” Acces direct la fondurile de stat italiene!

Stănășel a declarat: „Este o mare onoare să primesc acest premiu, care reflectă munca și sprijinul multor oameni. Le sunt recunoscător familiei mele, partidului meu și întregului Centru-Dreapta pentru susținerea constantă. Faptul că sunt singurul cetățean străin printre cei mai influenți tineri din Italia este o dovadă a valorii incluziunii și a contribuției pe care comunitatea română o aduce societății italiene. A reprezenta orașul meu și instituțiile italiene la acest nivel este este o onoare, iar acest premiu demonstrează încă o dată că politica este instrumentul ideal pentru a construi un viitor mai bun pentru toți, cu tinerii în prim- plan, la conducerea instituțiilor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Caz șocant în Italia: româncă de 42 de ani, ucisă de un adolescent de 17 ani cunoscut online

Tragedie la Cremona: un băiețel de 6 ani s-a prăbușit la școală și a murit. „Este ceva de neconceput”