in

Prognoza meteo în Italia: Ploi puternice în următoarele ore, toate regiunile afectate curând

Ploi puternice în Italia – Vremea din Italia este pe cale să se înrăutățească din nou din cauza unei noi perturbări care va aduce ploi abundente și furtuni în unele regiuni ale țării.

Ploi puternice în Italia

Situația meteorologică este influențată de un ciclon vast ce se extinde din nordul Europei până la Peninsula Iberică și Franța, afectând și Italia. Această circulație aduce mase de aer de origine oceanică spre regiunile nordice, provocând o succesiune de perturbări, în timp ce în sudul și o parte din centrul țării, presiunea atmosferică este în creștere, aducând temperaturi ridicate și un context stabil.

Astfel, Italia este împărțită în două: în timp ce regiunile din sud se bucură de o vreme caldă și stabilă, un front de nori se extinde din nordul Spaniei, prin Franța, către Alpii italieni occidentali, unde deja au început să apară precipitații, în special în Valle d’Aosta. Acestea sunt primele semne ale unei deteriorări meteo care va deveni tot mai evidentă pe parcursul zilei.

Bombă de apă la Roma

Italia, o furtună violentă a inundat o stațiune celebră și plajele din apropiere – VIDEO

După o dimineață agitată, după-amiaza aduce agravarea situației: frontul perturbat va provoca ploi puternice și persistente în Alpi, în special în Lombardia și Liguria centrală și de est, cu risc de inundații. Aceste precipitații puternice vor continua și în seara următoare, extinzându-se către Triveneto și, în timpul nopții, vor ajunge în Emilia de vest și câmpiile din Veneto și Friuli Venezia Giulia, informează ilmeteo.it

Între timp, regiunile din centrul și sudul țării vor continua să beneficieze de vreme stabilă și caldă, cu temperaturi care vor atinge valori aproape estivale, în special în Sicilia, unde se așteaptă o creștere suplimentară a temperaturilor. Această situație meteo neobișnuită va aduce contraste mari între nordul ploios și sudul însorit al Italiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă traficantă de droguri căutată în toată Europa a fost arestată în Italia: se prefăcea că este badantă. Trebuie să execute 12 ani de închisoare

revizia auto

Schimbări importante la reviziei auto în Italia: unele mașini după patru ani – iată alte noutăți