in

O româncă traficantă de droguri căutată în toată Europa a fost arestată în Italia: se prefăcea că este badantă. Trebuie să execute 12 ani de închisoare

Alexandra Fântâneanu, o femeie de 39 de ani din România, a fost arestată în localitatea Giungano, situată în regiunea Cilento din Italia, după doi ani de fugă. Aceasta era căutată în baza a două mandate europene de arestare, fiind condamnată la 12 ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri în România. Fantaneanu a fost prinsă de carabinierii din Capaccio Scalo, fiind dată în urmărire internațională pentru activitățile sale ilegale.

Cum a fost arestată Alexandra Fântâneanu în Italia

Arestarea a fost posibilă datorită unei investigații conduse de carabinieri. Militarii au devenit suspicioși după ce au observat că Fântâneanu frecventa un cunoscut infractor local, deja implicat în afaceri cu droguri. În urma supravegherii atente, femeia a fost localizată și reținută. Ea este acum deținută în penitenciarul din Fuorni, unde va aștepta să fie extrădată pentru a-și ispăși pedeapsa, scrie Salerno Today.

Un traficant italian de droguri a amenințat un ofițer Antidrog din România: „Tu vei fi primul”

Fantaneanu nu era necunoscută autorităților italiene. În 2016, a fost arestată la Napoli, în cartierul Scampia, un loc notoriu pentru traficul de droguri. La acea vreme, femeia s-a mutat în Italia sub pretextul unui loc de muncă ca îngrijitoare. Totuși, carabinierii au prins-o cu 52 de capsule de heroină ascunse în geanta și în buzunarele sale, droguri destinate vânzării. Ulterior, a fost închisă în penitenciarul de femei din Pozzuoli.

Italia, traficant român de droguri și-a bătut un ”client” cu cureaua, pentru că nu-i achitase o datorie, trimis în arest domiciliar

Activități internaționale de trafic de droguri

Alexandra Fântâneanu a activat în cadrul unei rețele internaționale de trafic de droguri, fiind implicată în multiple operațiuni ilegale în România și în alte țări europene. Tribunalul din Timișoara a emis pe numele ei două mandate europene de arestare (MEPI): primul, emis în iulie 2024, ordonă executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc; al doilea mandat, emis la scurt timp, prevedea o pedeapsă suplimentară de 5 ani pentru trafic de droguri în formă continuată.

După doi ani de fugă, operațiunea condusă de autoritățile italiene și coordonată cu compania de carabinieri Agropoli, a pus capăt tentativei femeii de a scăpa de pedeapsa primită. În urma reținerii sale, autoritățile italiene au informat Parchetul General de la Curtea de Apel din Salerno, iar procedurile de extrădare către România sunt în desfășurare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
garda finante

Fraudă cu ajutoare sociale în Italia: O femeie a ascuns o avere pentru a primi beneficii, soțul prins la aeroport cu 43.000 de euro

Prognoza meteo în Italia: Ploi puternice în următoarele ore, toate regiunile afectate curând