in

Vremea: Revine căldura în cel puțin jumătate din Italia. Data este confirmată

Revine căldura în Italia – Vești bune pentru iubitorii verii și ai căldurii! După o perioadă de vreme instabilă și ploi de toamnă care vor afecta Italia în următoarele ore, se întrezărește o dată pentru o creștere semnificativă a temperaturilor, deși nu în întreaga țară. În prezent, atmosfera din Italia este destul de dinamică, caracterizată de episoade de vreme nefavorabilă succesive, iar termometrele resimt acest lucru. Clima este mai degrabă de toamnă decât de sfârșit de vară, cu temperaturi sub media climatologică a perioadei. Acest scenariu va persista cel puțin până joi, 19 septembrie.

Revine căldura în Italia: Data și regiunile vizate

Pentru cei care așteptau cu nerăbdare căldura și soarele, ultimele actualizări meteorologice aduc vești bune. Se confirmă o dată pentru revenirea la condiții atmosferice mai stabile și, mai ales, la temperaturi semnificativ mai ridicate. Începând de vineri, 20 septembrie, presiunea atmosferică va crește, iar soarele va deveni din ce în ce mai prezent în mare parte din țară, determinând o creștere a temperaturilor, în special în weekend.

„Bombă de apă” la Roma și avertismente de vreme severă în alte patru regiuni italiene

Chiar și vineri, 20 septembrie, se anunță o zi plăcută pentru regiunile din centrul și sudul Italiei, cu temperaturi care vor atinge frecvent 25/26°C. În weekend, căldura va continua să crească, iar în Sicilia și Sardinia se vor înregistra din nou temperaturi de peste 30°C, cu vârfuri de până la 32°C. Și în regiunile centrale valorile termice vor crește, ajungând până la 27/28°C, oferind zile de sâmbătă și duminică cu vreme de sfârșit de vară, informează ilmeteo.it.

Cu toate acestea, căldura nu va reveni în mod uniform. Regiunile din nordul Italiei nu vor fi la fel de favorizate, temperaturile crescând ușor, dar fără a atinge valori ridicate, situându-se în jur de 22/23°C.

Vreme rea în Italia: alertă roșie în Veneto, alunecări de teren în Liguria

Pentru centrul și sudul Italiei, din ajunul weekendului, va începe o perioadă de căldură semnificativă, dar trebuie menționat că acest val de căldură ar putea fi de scurtă durată. Săptămâna următoare, toamna ar putea reveni cu noi fronturi de furtuni și, mai ales, cu o scădere a temperaturilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Lasconi acuză românii din diaspora că și-au trădat țara: „E simplu să-ți iei un bilet și să pleci”

roman droguri

Român prins cu mașina plină de cocaină în Italia, poliția l-a oprit însă din alt motiv