in

Italia, o bătrână în vârstă de 88 de ani a supraviețuit patru zile în pădure: a băut apă de ploaie și s-a rugat

O bătrână în vârstă de 88 de ani a supraviețuit patru zile în pădure. Giuseppina Bardelli este acum în siguranță. De fapt, ea s-a salvat singură. „A băut apa de ploaie acumulată în bălți. Noaptea, se muta sub copaci, tăind vegetația pentru a se acoperi”. Remedii naturale pentru a rezista. În timp ce în jur „auzea vocile salvatorilor” pompierilor și voluntarilor protecției civile, sunetul elicopterelor și al dronelor. O patrulă umană și tehnologică care o căuta fără oprire de miercurea trecută. Până duminică dimineață, când, cu puțin timp înainte de ora 11.00, o voce a apărut de pe un abrupt din Monterecchio (comuna Maccagno con Pino și Veddasca din provincia Varese), în ultima limbă de pământ care trebuia căutată. Cea a Giuseppinei. „Cele mai mari mulțumiri merg către numeroasele persoane, chiar și locuitori ai comunității, care ne-au fost aproape și ne-au ajutat”, spune fiul ei, Roberto, care a ieșit din spitalul unde a fost internată mama sa. „Ea este acum destul de bine.
>>> Loz câștigător la San Pellegrino, de 5 de milioane de euro, cumpărat de o pensionară: ”Era amețită, nu și-a dat seama ce i s-a întâmplat”

O bătrână în vârstă de 88 de ani a supraviețuit patru zile în pădure

Miercuri, Giuseppina era cu celălalt fiu al ei, Sergio, „la cules de ciuperci”. Au fost despărțiți pentru câteva minute. Dar în acele câteva momente, femeia în vârstă de 88 de ani s-a simțit amețită. „S-a ridicat din nou la scurt timp după aceea, dar poate că și-a pierdut orientarea pentru o clipă și a ieșit de pe drumul pe care mergea de peste 40 de ani”, continuă Roberto. Acesta adaugă: „În acel moment, trebuie să se fi mutat la marginea drumului, dar apoi a început să amețească din nou și a alunecat printre ferigile înalte de până la un metru și jumătate”, relatează Corriere della Sera.

Și, da, întrebarea pe care mulți oameni și-au pus-o în aceste zile de căutări a fost: „De ce era Giuseppina acolo?”. Fiul ei, Roberto, a răspuns clar: „Mama mea este așa. Nu o poți ține în casă. Și-a petrecut atât de mulți ani din viață, mai ales când era tânără, în munți. Are o anumită structură fizică. Făcea și escaladări în Trentino sau pe Monte Rosa, era ca acasă”. Dar atitudinea, experiența de zeci de ani pe munte au fost cele care au salvat-o. O supraviețuitoare din Varese (de unde este originară, acum locuiește cu familia în provincie, la Malnate) care, împotriva speranței rudelor și salvatorilor, a reușit.
>>> Costel, eroul de la Bufalotta: Muncitorul român care a înfruntat moartea pentru a salva o femeie agresată

„În fiecare seară spunea rozariul. Știa că ar putea fi ultima ei zi”

În timpul acelor nopți de așteptare, nu s-a speriat de nimic. Inclusiv animalele sălbatice: „De câteva ori, o vulpe s-a apropiat de ea. Deveniseră aproape prietene. Mama îi vorbea: „Nu-mi face nimic, eu sunt bună, senină””. Întâlniri la care alterna rugăciunile pentru a menține speranța de a fi găsită. „În fiecare seară spunea rozariul. Știa că ar putea fi ultima ei zi”. Apoi găsirea. Giuseppina a auzit vocea unui băiețel care se apropia: Matteo, care apoi i-a pus o proteză pentru a-i bloca gâtul, gândindu-se la vreo traumă la cap. Și din nou, ironia bătrânei de 88 de ani: „Așa mă omori”.

Gândurile familiei sunt acum să aibă grijă de Giuseppina, să o ajute să se întoarcă pe acei munți pentru că „nu renunță”. „Are câteva coaste rupte, una i-a perforat ușor plămânul ”, adaugă fiul ei, «va avea nevoie de câteva zile de spitalizare». Răni pe care bătrâna le-a suferit când a alunecat șapte metri pe zid și s-a lovit de o plantă. Durere, dar noroc: „Panta era de trei ori mai adâncă. Ar fi putut fi foarte rănită”, conchide Roberto. Este doar un miracol. Am plâns în hohote”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

George Simion: „Românii din diaspora au fost alungați de această guvernare iresponsabilă”