in

Scandal uriaș cu fiul unei românce celebre din Italia: Dr. Aesthetic Franco – de la chirurg vedetă la fugar căutat pentru malpraxis

De la „chirurg vedetă” la fugar, Dr. Aesthetic Franco, celebru pe rețelele sociale, se află acum în centrul unui scandal de proporții, fiind acuzat de numeroase cazuri de malpraxis. Antonio Francesco Franco, cunoscut sub numele de Dr. Aesthetic Franco, a devenit faimos pe Instagram, unde își promova serviciile de chirurgie estetică. În vârstă de doar 30 de ani, acesta a absolvit facultatea de medicină în România și a activat în Italia, în special în Campania și Puglia, din 2019 până în martie 2024. Este fiul unei românce celebre din Italia, Paula Mitrache, alias „Haiducii”, cunoscută pentru hitul „Dragostea din tei”. Franco a devenit popular și a atras numeroși clienți și mai ales cliente.

Daunele pe care le-a făcut se pot estima din cele peste 70 de denunțuri de malpraxis împotriva sa, așa cum scrie senzacolonnenews.it. Urmărit de aceste denunțuri, medicul și-a șters profilele pe rețelele sociale și a fugit, posibil în Dubai, după cum scrie Il Fatto.

Trei procuraturi (Brindisi, Caserta și Bari) îl anchetează pentru fraudă și vătămare neglijentă agravată. în legătură cu diverse operații de medicină estetică (desfășurate între sfârșitul anului 2019 și martie 2024). Dezvăluirile au fost începute de ziarul online Quinto Potere, apoi au vorbit despre caz programele Mediaset Le Iene și Carta Bianca.

Caz dramatic la Latina, tânără de 21 de ani, a murit în urma unei operații estetice primită cadou din partea familiei

Corriere della sera dezvăluie că medicul legist Pasquale Bacco îl investighează și el. Cu un dosar de imagini și rapoarte adunate, Bacco dezvăluie liposucții de coșmar, cicatrici înfiorătoare, septicemii: „Rezultatele estetice inestetice nu sunt nimic în comparație cu deteriorarea internă. -, spune Bacco – Aderențe, evoluții fibroase, retractii musculare, edeme încapsulate, colonizări infecțioase. Am văzut o fată foarte tânără care riscă să nu poată avea copii”.

Româncă moartă după o banală operație la Milano, chirurg italian trimis în judecată pentru omor din culpă

Povestea Danielei Sciarra

O poveste de film de groază a cărei protagonista este Daniela Sciarra , o femeie de 48 de ani, mamă a doi copii. Povestea ei este cea a multor alte persoane: „Era septembrie 2022, tocmai mă despărțisem, ieșeam dintr-un an întunecat. Prin urmare, hotărâsem să mă refac și să-mi scot o cută de pe burtă din cauza operației de cezariană. L-am găsit pe Franco pe Instagram”, a spus Daniela. De atunci a început o adevărată tragedie: de la durere la vinovăție: „M-am simțit vinovată că am avut încredere în acel doctor, dar apoi am întâlnit alți pacienți și mi-am dat seama că nu mi s-a întâmplat doar mie. Am cunoscut femei lăsate de soți din cauza cât de desfigurate sunt.”

Prima întâlnire cu Aesthetic Franco a fost programată pentru 5 octombrie 2022: „Operația a durat patru ore, nu timpul așteptat. La un moment dat simt o senzație de arsură ca de la un fier de călcat: s-a terminat anestezia locală. Încep să țip de durere, îl aud pe Franco spunându-i medicului anestezist: „trimite-o în Maldive că mă enervează” ”, a spus Daniela. Și dacă operația nu a fost deloc pozitivă, zilele următoare au fost și mai grave: „Abdomenul a rămas deformat. Franco mi-a spus că sunt anxioasă și că am nevoie de un psiholog și să aștept pentru că rezultatele se vor vedea după șase luni .” O durată probabil excesivă, dar care ar putea ascunde și alte motive: „Termenele de raportare a vătămărilor din malpraxis sunt de 90 de zile, întâmplător – observă doctorul Bacco -, prin urmare în jur de treizeci de plângeri au fost respinse, dar prin refacerea tomografiilor, dacă apar noi daune, le prezentăm din nou, ca și în cazul Danielei: ea respiră prost și am descoperit o deplasare a diafragmei, care acum apasă pe plămâni”.

Daniela nu s-a dat bătută și a decis să continue, convingând zeci de femei să denunțe. Multe persoane, însă, nu au putut denunța imediat din cauza unui presupus consimțământ în cunoștință de cauză pe care Franco și-a pus pacienții să semneze: „Declar că nu voi defăima sau calomnia medicul și în acest sens îmi asum responsabilitatea să plătesc o amendă între 200 de mii și un milion de euro”, se arată în document.

Moare într-o clinică din Italia, la 49 de ani, după o operație estetică la abdomen, trebuia să fie externată dimineața

Videoclipul și fuga

Între timp, Franco s-a șters conturile pe rețelele de socializare. Ultima sa apariție ar fi într-un videoclip încărcat pe YouTube, în care chirurgul se declară nevinovat și se plânge că este persecutat de presa italiană. În videoclip, Franco mai adaugă că soția lui ar fi pierdut copilul pe care îl aștepta din cauza stresului sever. Însă nu face declarații cu privire la acuzații, precizând, totuși, că nu are nicio avere în Italia (în consecință nu ar avea de unde plăti daunele).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
george bologan

George Bologan se întoarce la Roma, de această dată în postul de ambasador al României la Sfântul Scaun

case goale

În Italia, o casă din trei este nelocuită, în aceste zone sunt cele mai multe