in

Val de căldură urmat de furtuni puternice în Italia: avertizare meteo pentru 1 August

Val de căldură urmat de furtuni puternice în Italia – După un iulie dominat de temperaturi extreme, începutul lunii august aduce schimbări semnificative în peisajul meteorologic al Italiei. Potrivit meteorologului Paolo Sottocorona, prezent în direct în studioul Omnibus, ne putem aștepta la un sfârșit de săptămână marcat de instabilitate atmosferică și furtuni puternice.

Val de căldură urmat de furtuni puternice în Italia – Primele semne de instabilitate

Marți, 31 iulie, au apărut primele semne de schimbare. „Au apărut câteva nori în Nord, iar pentru Centrul și Sudul Italiei nu există încă speranță de răcorire”, a explicat Sottocorona. Totuși, începând de astăzi, vremea se schimbă: „Vor apărea precipitații, uneori foarte intense, mai ales în zona alpină. În Emilia va fi o zonă foarte izolată de ploi. Vom vedea dacă va avea vreun impact.”, scrie Il Tempo.

Căldura africană oprește activitatea în Italia de la 12.30 până la 16.00

Prognoza pentru 1 August

Pe 1 august, instabilitatea va fi prezentă, dar mai puțin pronunțată. Ziua de 1 august va începe cu vreme însorită, dar cu ceva nori pe Alpii orientali și ploi în nordul Alto Adige. După-amiaza, instabilitatea va crește de-a lungul arcului alpin, cu posibile furtuni în sectorul central-estic, care se pot extinde local către câmpiile din nord-est, între Veneto și Emilia. Spre seară, furtunile ar putea ajunge și la zonele de coastă.

ploi furtuna italia

„Ploile care vor intra dinspre granița alpină vor fi foarte puține”, a continuat Sottocorona, subliniind totuși că există posibilitatea de ploi în Emilia-Romagna. În sudul și centrul Italiei, însă, cerul va rămâne senin, fără nori. În Emilia-Romagna și Marche, sunt prognozate ploi slabe.

Protecția Civilă a emis o avertizare meteo galbenă pentru furtuni în nord-estul Italiei, inclusiv în Trentino Alto Adige, Veneto și Friuli Venezia Giulia. Acest avertisment este legat de trecerea unui impuls perturbat care ar putea slăbi ușor frontul anticiclonului african, ducând la o fază rapidă de furtuni, inițial în regiunile nordice, dar care s-ar putea extinde spre centrul țării până la sfârșitul săptămânii.

Regiunile vizate de avertizarea meteo

Protecția Civilă a publicat o listă detaliată a regiunilor sub avertizare meteo pentru 1 august:

  • Friuli Venezia Giulia: Bazinul Levante/Carso, Bazinul montan al Tagliamento și Torre, Bazinul Isonzo și Câmpia din Udine și Gorizia, Bazinul Livenza și Lemene.
  • Trentino Alto Adige: Provincia Autonomă de Trento, Provincia Autonomă de Bolzano.
  • Veneto: Basso Brenta-Bacchiglione și Fratta Gorzone, Livenza, Lemene și Tagliamento, Alto Piave, Adige-Garda și monti Lessini, Alto Brenta-Bacchiglione-Alpone, Po, Fissero-Tartaro-Canalbianco și Basso Adige, Piave pedemontano, Basso Piave, Sile și Bazinul lagunei.

Deși va continua să fie cald, cu temperaturi minime de până la 26 de grade și maxime care pot atinge 38 de grade, mai ales în centrul și sudul Italiei, precum și în insulele mari și Emilia-Romagna, schimbările meteorologice aduc un oarecare răgaz de la valul de căldură opresiv. Italia se pregătește pentru o perioadă de instabilitate și schimbări bruște de vreme, iar autoritățile îndeamnă la prudență, mai ales în regiunile aflate sub avertizare meteo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

14 ape minerale vândute în Italia conțin pesticide: acestea sunt mărcile afectate

plaja scumpa italia

O zi pe cea mai scumpă plajă din Italia, în Salento: ”1.200 de euro în două zile, ne-au dat și șampanie”