in ,

Veneția și-ar putea dubla taxa turistică, iată câți bani a strâns în acest an

Veneția și-ar putea dubla taxa turistică. Orașul a cerut turiștilor 5 euro pentru a intra în 29 de zile în timpul verii, dar o taxă mai mare ar putea fi în curând implementată permanent. La începutul verii, Veneția a început în sfârșit să testeze o taxă mică de intrare pentru turiștii de o zi. Programul a fost amânat de mai multe ori și s-a confruntat cu proteste uriașe în ziua lansării sale, dar orașul l-a continuat în încercarea de a reduce numărul de turiști, iar pe parcursul a 29 de zile, între 25 aprilie și 14 iulie, turiștii care intrau în oraș doar pentru o zi au plătit 5 euro fiecare.

Veneția și-ar putea dubla taxa turistică

Nu sună prea mult, nu-i așa? Ei bine, codul QR a fost descărcat și taxa plătită de nu mai puțin de 485 062 de ori, ceea ce înseamnă că sistemul a generat suma considerabilă de 2,4 milioane EUR. Orice lucru mărunt ajută, nu-i așa? Conform Sky News, sistemul a fost lăudat ca un succes de către oraș și chiar ca o „revoluție culturală” de către Simone Venturini, oficialul de top din domeniul turismului din Veneția. De atunci, s-a raportat că Veneția ia în considerare dublarea taxei de intrare după ce, în toamnă, se va efectua o analiză completă a statisticilor.
>>> Adio vile și apartamente mari, italienii se orientează acum spre garsoniere și 2 camere

Deși acest lucru nu este sigur, iată câteva statistici privind vizitatorii. Aproximativ 60 % au fost italieni, iar între 6,5 % și 4 % au venit din SUA, Germania sau Franța. De asemenea, plata taxei a durat în medie doar două minute. Persoanele care intrau în afara orelor 8.30 și 16.00 erau scutite de plata taxei, dar cei care nu treceau de controalele aleatorii în acest interval de timp riscau amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro (53 și 257 de lire sterline) – mai bine plătiți cei 5 euro, nu?
Va trebui să așteptăm până la sfârșitul acestui an pentru a vedea dacă va fi pusă în aplicare o taxă de 10 EUR pentru anumite zile.
>>> Italia, minim un an de așteptare pentru un examen cardiologic sau o tomografie, iată ce a decis Parlamentul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr român arestat la Roma pentru împușcarea unei femei de 81 de ani

Căminul pentru seniori Enayati Home – un loc bun care dă valoare timpului