in

Incendiu puternic în apropierea unui sat de vacanță, peste 1200 de turiști evacuați: ”Este o situație critică”

Incendiu puternic în apropierea unui sat de vacanță, peste 1200 de turiști evacuați: ”Este o situație critică”, a declarat primarul localității. Ceea ce este îngrijorător este vântul puternic care împinge flăcările spre unitatea turistică Baia dei Campi, din regiunea Foggia. O secțiune a drumului provincial spre Mattinata este închisă. Acum 17 ani, incendiul din Peschici.
>>> Val de căldură extremă din Africa peste Italia: weekend incendiar, dar și ploi și vânturi puternice. Iată unde

Incendiu puternic în apropierea unui sat de vacanță

Incendiul care a izbucnit în această dimineață în Baia San Felice de la Vieste și care a obligat peste o mie de turiști să abandoneze satul Baia dei Campi ar putea fi de natură incendiară. Evacuarea satului a fost ordonată de municipalitatea din Vieste, deoarece vântul puternic împinge flăcările chiar spre unitatea turistică.

În total, 1200 de turiști au fost evacuați din sat, dintre care unii au fost relocați în două facilități turistice situate între Vieste și Mattinata, iar alții într-o sală de gimnastică a unei școli din centrul orașului Vieste. Municipalitatea a pus la dispoziție și câteva vehicule și bărci pentru transferul turiștilor. Între timp, pe lângă echipele de pompieri, Arif și protecție civilă – care acționează în zonă încă de la primele ore ale zilei – două Canadairs și un elicopter sunt în acțiune, efectuând lansări de apă și lichid retardant, scrie corriere.it.

Carabinieri: „S-au găsit obiecte care sugerează originea incendiului

Carabinierii forestieri din Parcul Național Gargano au confiscat unele obiecte care ar sugera o origine incendiară a flăcărilor. „Am informat magistratura competentă cu privire la tot ceea ce am verificat și am depistat”, a explicat locotenent-colonelul Giuliano Palomba, comandantul departamentului carabinierilor din Parcul Național Gargano. „De câteva zile”, a adăugat el, „urmărim urme care ne-au condus la două direcții de anchetă asupra cărora se concentrează acum investigațiile. După cum se obișnuiește, procuratura din Foggia va deschide un dosar de anchetă privind incidentul, de asemenea pentru a înțelege dacă a fost un incendiu deliberat sau din neglijență.

Primarul: „După cinci încercări, au reușit să provoace incendiul”.

Primarul din Vieste, Giuseppe Nobiletti, nu și-a ascuns îngrijorarea cu privire la incendiu. „Este o situație critică”, a spus el, „este a cincea tentativă de incendiu într-o săptămână și în această dimineață au reușit. Evaluăm ce este de făcut pentru a vedea dacă trebuie sau nu să evacuăm structura. În acest moment așteptăm sosirea canadair pentru a înțelege cum va evolua situația’. Zvonurile sugerează că incendiul a pornit din mai multe puncte.

17 ani de la incendiul din Peschici

În urmă cu un an, pe 25 iulie 2023, un incendiu a distrus aproape 250 de hectare de pădure în apropiere de Vieste. Pagubele sunt vizibile și astăzi. Dar exact acum 17 ani, la 24 iulie 2007, un incendiu a izbucnit în Peschici, ucigând trei persoane – Domenico De Nittis, un comerciant în vârstă de 62 de ani, și frații Carmela Maria și Romano Fasanella, în vârstă de 81 și 71 de ani – rănind 300 de turiști și rezidenți și provocând nu numai distrugerea a sute de hectare de pădure mediteraneană, ci și pagube importante la numeroase campinguri și facilități turistice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adio vile și apartamente mari, italienii se orientează acum spre garsoniere și 2 camere