in

Italia, fraude de milioane la asigurări, accidente simulate cu complicitatea medicilor și avocaților

Italia, fraude la asigurări – 76 de persoane cercetate, inclusiv medici, avocați, un asigurător, o asistentă și un tehnician radiologie și 14 măsuri restrictive de arest la domiciliu și de descalificare profesională. Este rezultatul mega-operațiunii de poliție judiciară care a dus, luni, 22 iulie, la întreruperea activității unui grup infracțional organizat cu baza în Chieti și împrejurimi. O escrocherie care, din 2017, a adus peste un milion și jumătate de euro în detrimentul unei companii de asigurări. Cercetările, dirijate și coordonate de Parchetul Chieti, au făcut posibilă descoperirea unui sistem de false accidente rutiere, care nu s-au produs niciodată sau au fost simulate, constituit pentru fraudarea companiilor de asigurări.

Italia, fraude la asigurări

Printre cele mai frecvente simulări ale asociației frauduloase se numără cele ale unui trecător fals lovit pe o trecere de pietoni sau unui motociclist lovit de un șofer la fel de fals și care ajunge apoi la spital și i se eliberează certificate medicale false. Au fost înscenate aproximativ o sută de accidente; conform tezei anchetatorilor, organizația criminală ar fi obținut profituri uriașe și neloiale, implicând din când în când persoane complice pentru a înscena false accidente.

Ancheta a început prin analizarea unei operațiuni anormale de transfer pe Postepay, înregistrată la o șomeră, care primise un credit de 100 de mii de euro drept despăgubire pentru daune. În scurt timp, au fost constatate numeroase retrageri de numerar, alte cheltuieli în săli de jocuri inclusiv din străinătate și două mișcări suspecte, dintre care una a trecut prin contul curent al unei persoane deja semnalate pentru alte nereguli. De aici și reconstituirea tezei acuzatoare care a dus la descoperirea bandei.

Napoli, fraude de sute de mii de euro, 129 de români primeau ilegal ”venitul de cetățenie”

Pentru toți, principala acuzație este grup infracțional care vizează comiterea fraudei la asigurări, uzurparea identității, infracțiuni de fals, furt calificat, scrie www.chietitoday.it.

Procurorul Giampiero Di Florio, la conferința de presă de la Parchetul din Chieti a vorbit și despre prejudiciul indirect pe care întregul mecanism le-a adus, subliniind „deturnarea activității instituționale a forțelor de poliție și a organelor spitalicești care a avut de-a face cu acești oameni care au solicitat servicii fără a avea dreptul la ele cu cozile și timpii de așteptare pe care le avem astăzi pentru analize în spitalele noastre”.

Italia, arestat liderul organizației ”Toporul negru”, alături de alte 30 de persoane acuzate de trafic de persoane si fraude pe internet

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
gunoaie roman

Român denunțat penal de un primar: a abandonat zeci de gunoaie într-o zonă verde

examen medic

Italia, minim un an de așteptare pentru un examen cardiologic sau o tomografie, iată ce a decis Parlamentul