in

Italia, copil de 12 ani salvat de la înec de un medaliat la Campionatele Mondiale: ”Fii calm, sunt cu tine”

Salvat de la înec de un medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale. Înotătorul l-a văzut pe copilul de 12 ani în dificultate, s-a scufundat și l-a adus la mal. „I-am spus să se liniștească pentru că sunt cu el”. Federico Vanelli, 33 de ani, înotător profesionist din Lodi și membru al Fiamme Oro (Flacăra de Aur), a fost autorul unui gest extraordinar, salvarea în mijlocul Adda a unui băiat de 12 ani care fusese târât de curentul râului și era în pericol de înec. Episodul s-a petrecut sâmbătă după-amiază la Cariera Lodi.
>>> Tragedii pe plajele italiene: decese din cauza căldurii, un băiat de 16 ani și-a pierdut viața în mare

Salvat de la înec de un medaliat cu bronz

„În jurul orei 16.15 am ajuns cu câțiva prieteni în apropierea Adda”, povestește înotătorul Federico Vanelli. „Deodată am auzit strigăte și cereri de ajutor, am crezut că a izbucnit o bătaie, dar în schimb am observat că un băiat ajunsese în mijlocul râului și era în pericol de înec. În acele momente nimeni nu a intervenit, bărcile ancorate erau staționare, iar curentul era foarte puternic. Adda este neiertător. Așa că am sărit să îl salvez”, scrie corriere.it.

Astfel, băiețelul, un nord-african, a fost adus în siguranță de tânărul de 33 de ani, care a acționat sub privirile speriate ale familiei copilului. „Curentul era foarte puternic sâmbătă după-amiază”, subliniază Vanelli, „așa că, cunoscând zona, deoarece sunt din Zelo Buon Persico, m-am gândit să înot împotriva curentului pentru aproximativ douăzeci de secunde. Așa că m-am apropiat de băiețel și am reușit să îl salvez, ducându-l pe malul opus. A fost destul de emoționant. I-am spus să rămână calm, pentru că eu eram cu el”.
>>>

Vanelli a găsit curajul de a interveni în apele râului gândindu-se și la tragedia petrecută în Adda în urmă cu câteva zile, odată cu descoperirea cadavrului unui tânăr de 25 de ani care a dispărut în Cassano d’Adda și a fost găsit în Lodi. Nu voi ascunde faptul că în acele momente m-am gândit și la tragedia care a avut loc în urmă cu câteva zile”, explică sportivul,

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia distribuie populației cardul de cumpărături pentru săraci

Italia, salariul de 1.245 de euro este pragul minim, sub această cifră ești sărac

Tornadă în Ischia, furtuni foarte puternice și străzi inundate: imaginile dezastrului