in

Escrocheria kilometrajului la vânzarea mașinilor: bunuri de 4,3 milioane de euro confiscate de la 9 români din Italia

Escrocheria kilometrajului la vânzarea mașinilor – Măsurile Oficiului pentru Măsuri Preventive al Tribunalului Ancona sunt suportate de nouă cetățeni români cu domiciliul în provinciile Teramo, Ancona și Vicenza. La cinci ani de la măsurile asigurătorii, efectuate în provinciile Teramo, Ancona și Vicenza, vine confiscarea bunurilor imobile și mobile, a conturilor curente și a companiilor în cadrul anchetei care a dus la descoperirea a aproximativ 253 de escrocherii și fraude cu profit de peste un milion de euro în comerţul auto prin reducerea artificială a kilometrilor parcurşi efectiv de maşinile oferite spre vânzare.

Escrocheria kilometrajului la vânzarea mașinilor

După cercetări amănunțite, carabinierii din Brecce Bianche au efectuat acum și un sechestru pentru confiscarea unor bunuri imobile, mobilier, conturi curente și firme, emis de Biroul Măsuri Preventive al Tribunalului Ancona împotriva a nouă cetățeni români cu domiciliul în cele trei provincii pentru o valoare de aproximativ 4,3 milioane de euro.

În special, o vilă construită la începutul anilor 1900 (în valoare de aproximativ 1,5 milioane), o vilă cu vedere la mare (2 milioane), ambele în Ancona, participațiile a opt companii, trei dealeri auto cu sediul în Ancona și provincie, 174 de vehicule, conturi curente bancare și poștale, scrie Il Centro.

Românii au primit venit de cetățenie fără a avea dreptul, escrocherie de 300 de mii de euro

Achizitiile de proprietati, efectuate cu trate bancare si fara a contracta finantari sau credite ipotecare, au fost incheiate de persoane aparent lipsite de bani, fara venituri dar cu un nivel ridicat de lichiditate pentru a fi folosite in diverse operatiuni comerciale. Acest element combinat cu nivelul de trai afisat de beneficiarii masurii de prevenire, au facut autoritățile sa înțeleagă ca bunurile au fost achizitionate din venituri din activitati ilicite care au avut deja ca rezultat mai multe condamnari.

Activitatea carabinierilor vine în urma cererea procurorului din Ancona. Ancheta demonstrase existența unui grup infracțional consolidat care, în decurs de doi ani, fusese responsabil pentru un număr impresionant de escrocherii în comerțul cu mașini.

Unii beneficiari ai măsurilor de prevenire au fost condamnaţi pentru asociere infracţională în scopul fraudării; pentru alţii procesul este în curs la Ancona.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Acate, „boală neașteptată” la volan, un român doboară un stâlp de iluminat și moare la bordul unei mașini Alfa 156

canibali auto

Italia, fenomenul mașinilor vandalizate: în câteva minute mașina rămâne fără piese, iată cum funcționează