in ,

Decizie controversată în Italia: Aeroportul Malpensa din Milano va fi redenumit Silvio Berlusconi

Principalul aeroport din Milano va fi redenumit şi va purta numele fostului premier şi magnat italian Silvio Berlusconi, a anunţat ministrul transporturilor Matteo Salvini.
Enac, autoritatea națională pentru aviație civilă, a aprobat propunerea Consiliului Regional Lombardia de a denumi aeroportul Milano Malpensa după Silvio Berlusconi. Ministerul Transporturilor va fi cel care va trebui să dea aprobarea finală, însă titularul ministerului, vicepremierul Matteo Salvini, a anunțat deja că va semna rezoluția.
>>> Testamentul lui Berlusconi: Majoritatea din Finivest la copiii săi, Pier Silvio și Marina. Ultima parteneră primește 100 milioane de euro

Aeroportul Malpensa din Milano va fi redenumit Silvio Berlusconi

Criticile la adresa deciziei au venit atât din partea opoziției locale, cât și din cea națională. În regiune, Partidul Democrat a numit alegerea nepotrivită și stânjenitoare. Deja în trecut, la ipoteza de a da numele lui Silvio Berlusconi unor locuri importante din Milano, primarul Pd Sala spusese categoric nu, invocând drept motiv legea care obligă să se aștepte 10 ani de la moartea unei persoane pentru acest tip de procedură, scrie quifinanza.it.

Vorbind vineri la o conferinţă în sudul Italiei, Salvini a declarat că autoritatea aviaţiei civile a aprobat o cerere din partea regiunii Lombardia – în care se află oraşul Milano – de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi, care provenea din capitala financiară a ţării.

„Având în vedere că decizia finală aparţine ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe”, a declarat Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi un aliat de lungă durată al lui Berlusconi. „În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetăţean milanez şi un mare italian”, a postat ulterior Salvini pe platforma X, împreună cu o fotografie cu Berlusconi şi aeroportul Malpensa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Ponza, italian de 30 de ani intră în casa vecinilor și violează o româncă de 16 ani: este cercetat, dar liber