in

Și-a amenințat cu furculița bătrâna pe care trebuia să o îngrijească: badantă condamnată la trei ani de pușcărie

O îngrijitoare de origine moldoveană, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru maltratarea bătrânei pe care trebuia să o îngrijească. Incidentul, care a ieșit la iveală ieri în urma unei sentințe judecătorești, a dezvăluit că femeia și-a abuzat în mod repetat pacienta, provocându-i suferințe fizice și psihologice.
>>> Matera, o maltratează și o bate pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă: badantă arestată

Abuzuri fizice și psihologice: badantă condamnată la trei ani de pușcărie

Conform acuzațiilor, îngrijitoarea ar fi lovit bătrâna cu o pernă și ar fi amenințat-o cu o furculiță, apropiindu-se agresiv de fața acesteia. Aceste acțiuni au creat o stare de frică și alarmă continuă pentru victimă. În plus, în timpul procesului desfășurat la tribunalul din Pesaro, au ieșit la iveală alte acte de violență: îngrijitoarea ar fi lovit-o pe bătrână cu pumnul în antebraț și ar fi bruscat-o în timp ce aceasta mergea cu cadrul de mers, scrie corriereadriatico.it.

Consecințele abuzului

Bătrâna a trăit într-o stare constantă de anxietate și îngrijorare din cauza condițiilor de viață impuse de îngrijitoare. Echimozele și hematoamele de pe picioare și brațe, alături de o rană, au determinat-o să își deschidă sufletul și să depună o plângere la autorități. În urma investigațiilor, s-a constatat că bătrâna a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera de pe urma agresiunilor suferite.
>>> Pot instala camere video în casă și o pot filma pe badantă în timp ce îngrijește un membru al familiei mele? Ce spune legea

Procesul și sentința

Îngrijitoarea, apărată de avocata Silvia Pierini, a negat acuzațiile. Cu toate acestea, judecătorul a considerat că probele prezentate sunt suficiente pentru a o condamna pentru maltratarea și vătămarea unei persoane aflate în îngrijirea sa. Sentința de 3 ani și 2 luni reflectă gravitatea faptelor comise. Avocata îngrijitoarei a anunțat că va aștepta motivarea sentinței pentru a putea face apel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Salerno, bebeluș român de șase luni moare la spital

Salerno, bebeluș român de șase luni moare la spital, părinții disperați au denunțat medicii