in

Settimo Torinese: a fost pusă piatra de temelie a noii biserici ortodoxe române. „Simbol de mândrie pentru această comunitate”

La Settimo Torinese a fost sărbătorită punerea primei pietre a noii biserici ortodoxe române, cu hramurile Sf. Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu, Episcopul Romanului și Sfântul Cuvios Gherasim din Chefalonia.

Credincioșii comunității ortodoxe din Settimo Torinese au asistat la binecuvântarea Episcopului Siluan, ajutat de părintele Paul Porcescu, preot ortodox din Settimo Torinese, și de numeroși preoți de la eparhii învecinate. Ceremonia a avut loc în 4 iunie în via Braille 7. Parohia „Sfântul Ioan de la Râșca și Secu” din Settimo Torinese, a fost înființată în septembrie 2017 și a fost încredințată spre păstorire Preotului Paul Porcescu, potrivit basilica.ro.

Moment de bucurie pentru românii din Fermo, au început lucrările de construcție la prima biserică ortodoxă din regiunea Marche

Printre cei prezenți s-au numărat personalități marcante precum dr. Ioannis Kantzas , reprezentant al Fundației Culturale Elene din Torino, primarul din Settimo Torinese Elena Piastra, inginerul Umberto Forgia, proiectantul bisericii, și notarul Paolo Revigliono.

«Au trecut peste patruzeci de ani de când a fost pusă piatra de temelie pentru o biserică în Settimo; fundația de astăzi reprezintă ceva tangibil, dar și esența unei întregi comunități. Această zonă nu reprezintă o parte marginală a orașului, ci mai degrabă una dintre cele mai încântătoare zone din Settimo. Sunt convins că prezența Bisericii Ortodoxe va contribui și mai mult la îmbogățirea acestui teritoriu, aducând o bogăție umană profundă și primitoare care este deja în creștere. Va fi un simbol de mândrie pentru această comunitate ” a spus primărița Elena Piastra, citată de Torinocronaca.it.

La ceremonie a participat și Don Andrea Pacini, preot al Arhiepiscopiei Torino, care a subliniat importanța dialogului interreligios și a respectului reciproc între diferitele credințe. Prezența consulului general al României la Torino, Cosmin Dumitrescu, a subliniat și mai mult solemnitatea acestui eveniment, semn al unei legături profunde între Italia și România, nu doar pe plan diplomatic, ci și cultural și spiritual.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Tragedie la Latina: lucrător român de 38 de ani moare zdrobit de un camion. Parchetul deschide o anchetă

italia asaltata de turisti

Italia, în ultimul an a fost asaltată de turiști, cea mai mare cifră înregistrată vreodată