in

Tineri români luați de ape în Friuli, anchetă pentru omor din culpă. Procuror: „De la Patrizia 4 apeluri la 112”

Tineri români luați de ape, investigație pentru omor din culpă – În timp ce căutările continuă pentru Cristian, tânărul român de 25 de ani încă dispărut, după ce au fost descoperite corpurile celor două fete, Bianca și Patrizia, a fost deschisă o anchetă pentru omor din culpă. Procesul este împotriva unor persoane necunoscute. Procurorul: „Patrizia a dat 4 telefoane la 112, ultimul fără răspuns”. Tânăra a cerut emoționată: „Veniți, salvați-ne, chemați-o pe mama”

Cei trei tineri implicați sunt Cristian Casian Molnar, 25 de ani, Patrizia Cormos, 20 de ani, și Bianca Doros, 23 de ani: în după-amiaza zilei de vineri, 31 mai, au fost luați de viitura râului Natisone lângă podul Roman, în Premariacco, în provincia Udine. Trupurile celor două fete au fost găsite duminică. La Udine a fost amenajată camera funerară pentru cele două fete. Examinarea cadavrelor celor două fete a confirmat decesul lor prin înec.

Tineri români luați de ape, investigație pentru omor din culpă

„Am deschis o anchetă pentru omor din culpă împotriva unor persoane necunoscute: în aceste chestiuni, responsabilitatea este de tip omisiune, nu de săvârșire”, a spus Procurorul din Udine, Massimo Lia, într-o conferință de presă. „Vom efectua toate investigațiile necesare pentru a stabili dacă salvarea a fost promptă. Aș dori însă să precizez că, în prezent, nu există elemente specifice care să ne facă să mergem în această direcție, dar verificările sunt în faza inițială.”, a explicat. „Fatalitatea tragică există și în natură”, a adăugat el. Și apoi a reiterat că ancheta a fost deschisă „pentru a putea efectua toate cercetările care vor fi necesare pentru reconstituirea faptelor, ceea ce nu înseamnă că în acest moment biroul a dobândit elemente pentru a putea ipoteza o conduită neglijentă. Este o alegere tehnică de natură procesuală, pentru a putea efectua cercetări pentru reconstituirea faptelor cu toate garanțiile. Totul va fi verificat, dobândit și examinat. Atât elicopterul folosit pentru salvare, atât semnele care avertizează cu privire la interdicția de scăldat și pericolul de înec, cât și mai ales timpul de la prima alarmă până la sosirea salvatorilor”.

Trei tineri români înghițiți de ape în nordul Italiei. Două corpuri au fost găsite, este căutat în continuare Cristian

„Patrizia a făcut patru apeluri la 112”

Procurorul din Udine a explicat apoi că „Patrizia a efectuat patru apeluri telefonice la numărul unic de urgență 112, ultimul dintre care a rămas fără răspuns”. „Primul apel a fost făcut la ora 13.29, celelalte în minutele imediat următoare. Din primele cercetări, totul s-a desfășurat într-o perioadă de timp care poate fi cuantificată aproximativ o jumătate de oră. De la o situație de aparentă liniște, până la acel debit tumultuos al râului Natisone care apoi i-a copleșit”, a adăugat el. Patrizia Cormos, pe un ton emoționat, în apelurile la 112, a întrebat: „Veniți să ne salvați!”. Apoi, odată ce și-a furnizat datele personale, le-a spus operatorilor: „Sunați-o pe mama”.

Moarte prin înec

Referitor la examinarea cadavrelor fetelor, procurorul Udine a explicat: „Suntem în faza de cercetare prealabilă, faptele fiind constatate în colaborare cu Carabinierii. Cercetările asupra cadavrelor, dinamica faptelor, documentația pe care o avem. au văzut toate, iar examenul extern efectuat de medicul legist asupra cadavrelor permite, cu o certitudine rezonabilă, identificarea cauzei decesului ca asfixie prin înec”. „Totul a fost depus la dosar – a mai asigurat procurorul – inclusiv telefonul mobil al fetei, care este încă utilizabil.”, a conchis acesta, citat de skytgs24.

Ministerul de Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate ale căror corpuri au fost recuperate

Îmbrăcate în mirese

Între timp, camera funerară pentru Bianca Doros și Patrizia Cormos, cele două fete dispărute în viitura de la Natisone, s-a deschis în cimitirul urban San Vito din Udine. Membrii familiei celor două tinere, ambele de origine română, au ajuns la casa de pompe funebre și au fost întâmpinați de prefectul și comisarul de poliție din Udine și de comandanții provinciali ai Carabinieri și Guardia di Finanza. Cele două fete au fost îmbrăcate în mirese, după tradiția ortodoxă. Mulți cetățeni au vizitat deja casa de pompe funebre, unde trupurile tinerelor vor rămâne până miercuri la ora 16, când va fi celebrat un moment de rugăciune de către doi preoți, unul ortodox și unul catolic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
barbat disperat

Italia, român în pragul sinuciderii, autoritățile i-au luat patru copii

napoli mancare

Acest oraș italian a primit titlul de cel mai bun din lume pentru mâncare