in

Tânăr de origine română premiat de Mattarella: „Cu promptitudine și simț civic a evitat un feminicid”

Tânăr de origine română premiat de Mattarella – Președintele Republicii, Sergio Mattarella, a acordat 29 de Certificate de Onoare de „Alfiere della Repubblica” (Stegar al Republicii). Printre cei premiați, Emanuele Nicola Affaticati, rezident în Fiorenzuola D’Arda (PC). Pentru că a dejucat cu curaj planul unui bărbat care intenționa să-și omoare fosta parteneră. Datorită promptitudinii și simțului civic demonstrat, a fost evitat un epilog potențial dramatic.

Un adolescent român din Italia va fi decorat de președintele Sergio Mattarella: ”Este o mare onoare”

Tânăr de origine română premiat de Mattarella – Povestea

Totul a început la stația Fiorenzuola, unde băiatul, pe atunci în vârstă de 15 ani, se urcase într-un tren cu direcția Bologna. Odată ce s-a așezat într-un vagon, adolescentul, de origine română, și-a dat seama că s-a așezat din pură întâmplare lângă un conațional, în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Da, pentru că la un moment dat bărbatul de 30 de ani hotărâse să cheme o fată, tot româncă. Deodată, însă, tânărul de 15 ani a auzit ceva înfiorător. În limba sa maternă, brăbatul de 30 de ani amenința efectiv femeia de la celălalt capăt al telefonului, explicându-i că urma să meargă la ea în Modena, unde o va ucide.

Auzind aceste cuvinte, băiatul a plecat și a sunat la carabinieri. Militarii din Florența au alertat poliția din Modena care l-a așteptat pe bărbat la gară: bărbatul de 30 de ani avea cu el un cuțit de bucătărie. Din cele reieșite în timpul investigațiilor, se pare că românul de 30 de ani plecase din Misano Adriatico (Rimini), unde locuia, pentru a ajunge la Modena, orașul în care locuia femeia care a făcut obiectul intențiilor sale nebune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Bologna, a încercat să dea foc unei biserici de trei ori. „Să sară-n aer”

roman injunghiat parc

Italia, român înjunghiat de o femeie într-un parc public, în timp ce mânca liniștit pe o bancă