in

Arezzo, un tânăr de 20 de ani s-a operat pentru a slăbi: a murit după o săptămână

Arezzo, un tânăr de 20 de ani s-a operat pentru a slăbi: a murit după o săptămână. Tânărul locuia în Roma și a murit la o săptămână după ce a fost supus unei operații de reducere a stomacului la o clinică din Arezzo, Italia: „Era bine, am făcut totul așa cum trebuia”.
>>> Româncă judecată la Ravenna: „A luat 170 de mii de euro de la o persoană cu handicap”

S-a operat pentru a slăbi: a murit după o săptămână

Avea doar 20 de ani, Filippo, un băiat roman din Balduina, unul dintre cartierele bogate ale capitalei, și voia să slăbească, să revină la o greutate normală de la cele 160 de kilograme la care ajunsese. El a murit vineri la policlinica Gemelli din Roma, la o săptămână după operația de reducere a stomacului pe care o suferise la o clinică din Arezzo, Centrul chirurgical toscan, care este și unul dintre principalele centre medicale private din Toscana, scrie corrierefiorentino.it.

Operația a avut vreo legătură cu sfârșitul său tragic? Este ceea ce va trebui să stabilească autopsia, programată pentru vineri și ordonată de procurorul de serviciu la Parchetul din Roma, Fabio Santoni, care ar putea aduce și primii suspecți. De la clinica Aretine, directorul medical și coproprietar, doctorul Stefano Tenti, își exprimă durerea și uimirea pentru un eveniment atât de sfâșietor: tânărul de 20 de ani fusese externat pentru că evoluția postoperatorie nu a prezentat complicații și, din câte știau medicii instituției, totul a decurs bine. Despre urmările, spune Tenti, se poate doar specula.

Consiliere psihologică

Băiatul apelase la un medic roman foarte cunoscut, unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniu, explică clinica, care lucrează atât în capitală, cât și la Centrul Chirurgical, deși își rezervă cele mai complexe operații pentru Arezzo. Și astfel, băiatul a fost internat la mijlocul lunii aprilie în unitatea sanitară situată la periferia orașului.

În urma operației, care a necesitat și o consiliere psihiatrică privind capacitatea pacientului de a menține ulterior o dietă și care, potrivit lui Tenti, a avut un rezultat satisfăcător: ”Când am aflat de dimineață despre această tragedie, ne-am dus imediat să ne uităm în dosarul medical. Nu este nimic din ceea ce nu am face din nou așa cum am făcut-o”.

Convalescența nu a creat probleme deosebite, deși Filippo, a explicat clinica, nu era un pacient ușor și a trebuit să fie stimulat să urmeze tratamentul. Apoi, duminică, 21 aprilie, a urmat externarea și întoarcerea la Roma.
>>> Viitor sumbru: în Italia, în 2050, vârstnicii vor fi de trei ori mai mulți decât tinerii

Când au început problemele

Pe 25 aprilie au început problemele. Băiatul s-a plâns de dureri abdominale care l-au convins să meargă la cel mai apropiat spital, San Carlo di Nancy. Aici, examinările nu au relevat nimic dramatic și Filippo a semnat pentru a fi externat din nou. A doua zi, alte dureri, mai puternice: băiatul nu poate nici măcar să meargă.

Familia a apelat atunci la serviciile de urgență 118, dar transportul cu ambulanța era deja complicat: tânărul de 20 de ani nu încăpea în scaunul cu rotile și a trebuit să fie cărat. La Policlinico Gemelli, unul dintre cele mai bune spitale din Italia, Filippo ajunge în stare disperată: va muri în trei ore. Familia s-a adresat secției de poliție din Medaglie d’oro și a depus o plângere. Medicii legiști vor trebui să clarifice restul.

Dr. Tenti avansează ipoteza, dar este doar o ipoteză, după cum ține să precizeze, a unei embolii pulmonare, una dintre cele mai frecvente complicații ale unei operații precum cea la care a fost supus tânărul de 20 de ani. Acesta este motivul pentru care, la externarea din Arezzo, i s-a prescris un medicament precum heparina. Misterul rămâne însă: soartă sau culpă medicală, în care caz de către cine?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Guvernul acordă un bonus de 100 de euro pentru angajații cu venituri de până la 28 de mii de euro

Intoxicată de o sobă cu gaz, româncă de 47 de ani moare în zona Bologna