in

Și-a înjunghiat tatăl pentru a-și apăra mama, instanța din Torino l-a condamnat la peste șase ani de închisoare

Și-a înjunghiat tatăl de 34 de ori pentru a-și apăra mama. În primă instanță, Alex Cotoia a fost achitat pe motiv de legitimă apărare. Anulând sentința de gradul întâi, Curtea de Apel din Torino l-a condamnat pe Alex Cotoia la șase ani, două luni și douăzeci de zile de închisoare: tânărul a fost acuzat că și-a înjunghiat mortal tatăl, Giuseppe Pompa, pentru a-și apăra mama de hărțuirea și agresiunea constantă. O sentință la care judecătorii au ajuns cu aplicarea a trei circumstanțe atenuante: seminebunia mintală, provocarea și cea generală.
Citiți aici despre acest caz: Italia: și-a înjunghiat tatăl de 34 de ori, cu șase cuțite, pentru a-și apăra mama

Și-a înjunghiat tatăl de 34 de ori pentru a-și apăra mama

Curtea de Apel a dispus, de asemenea, transmiterea actelor la Parchet pentru cuvintele rostite de mamă și de fratele acesteia, în apărarea băiatului. Acestea fuseseră audiate în acea noapte tragică de către carabinieri, la 30 aprilie 2020. Dar nu au fost auzite niciodată de către procuratură după aceea. Cuvinte apoi substanțial raportate în prima instanță la audierea în primă instanță. Rudele apropiate au dreptul să nu răspundă, dar dacă o fac, trebuie să spună adevărul.

Adică, există suspiciunea că Maria și Loris ar fi spus un fals. ‘Am trecut de la o achitare în primă instanță la o condamnare și la transmiterea actelor’, comentează avocatul Claudio Strata, care l-a apărat pe băiat împreună cu colega sa Giancarla Bissattini, ‘pentru mine acest lucru este de neînțeles. În atâția ani, memoria martorilor ar fi putut fi contaminată involuntar’.

Mama și fratele contestă decizia

Mama era supărată: „Dacă aș fi fost încă o victimă, încă o femeie ucisă, cui i-ar fi păsat? Nu aș fi fost aici”. Și Loris, fratele ei: „Este o înfrângere pentru femeile care încă suferă, Alex a acționat în legitimă apărare”. Femeia părăsește tribunalul cu o certitudine, emoționată: „Alex nu este un criminal, nu este un ucigaș”.

Fratele: „Nu suntem de acord, Alex trebuie să fie achitat și vom continua până la capăt”, repetă Loris, fratele. ‘Alex ne-a salvat viețile, fără el nu am fi fost aici’, adaugă el, ‘și dacă vrem ca lucrurile să se schimbe, ca și pentru Giulia (Cecchettin, n.r.) și toate femeile ucise, lucrurile trebuie să se schimbe. Alex a acționat în legitimă apărare’.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Terni, tânără româncă moare la o lună și jumătate după ce a născut o fetiță

Atac la Mede (Pavia): Tânăr român de 33 de ani, găsit mort pe stradă cu un cuțit înfipt în spate