in

Rugbişti de performanţă şi afacerişti de succes la Piacenza

Doi fraţi gemeni, Florin şi Sorin Frangulea, originari din Focşani, au ajuns în Italia în urmă cu 15 ani, visând să facă o carieră sportivă, în rugby. Cei doi şi-au realizat visul şi au jucat la echipe profesioniste din seria A. În prezent au deschis împreună un salon auto, la Piacenza, iar afacerea merge ca pe roate. Se gândesc chiar să-şi extindă afacerea, iar gândul reîntoarcerii în România este tot mai îndepărtat. Am stat de vorbă cu unul dintre ei, Florin, care ne-a povestit aventura sa în Peninsulă.

Florin Frangulea are 34 de ani. Şi-a început cariera sportivă, în rugby, încă de la 13 ani, la Focşani, pentru ca mai apoi, după ce a obţinut un contract de profesionist în Italia, să-şi continue activitatea la alte două cluburi. „De când eram copii am iubit acest sport. Deja, după un an, doi am fost convocat la echipa naţională de rugby a României. Apoi au urmat câţiva ani în ţară, pentru ca în final să fiu selecţionat de o echipă din Italia, la Lazio. Acolo a început aventura mea sportivă, care mai apoi a continuat la Piacenza, pentru 6 ani, apoi la Modena şi din nou la Piacenza, până anul trecut. Au fost în total 13 ani de activitate profesionistă, la cluburi din seria A.”

Florin şi Sorin Frangulea


În prezent, românul se consideră împlinit din punct de vedere financiar iar Italia a devenit ţara unde se simte ca acasă. Are foarte mulţi prieteni şi este apreciat ca sportiv. Florin recunoaşte că aproape totul se datorează rugby-ului. „Am o casă, afaceri, prieteni…totul se datorează rugby-ului. Iar cariera mea ca sportiv nu s-a oprit. Încă activez la Piacenza, chiar dacă acum e în serie B. Am oricum un salariu la club, chiar dacă, în prezent nu e chiar atât de mare. Oricum, practic încă acest sport din plăcere.”

Florin ar fi putut fi selecţionat şi în echipele naţionale ala Italiei. În varianta rugby în 13, „over 33” a primit deja o ofertă. „S-a ţinut cont că am jucat în naţionala României şi nu am fost chemat şi pentru naţionala Italiei, deşi mi s-a spus că nu ar fi fost nicio problemă. În prezent am primit propunerea de a intra în echipa de „over 33”. Şi nu voi refuza oferta, pentru că încă nu s-a încheiat cariera mea de rugbist.

Împreună cu fratele său, Sorin, au deschis un salon auto, la Piacenza. În afara afacerii în sine, cei doi au continuat o altă mare pasiune: maşinile. „Am avut mereu o pasiune pentru maşini. Am schimbat destule până acum. Cumpăram, vindeam şi am văzut că există şi un anumit simţ pentru afaceri. Când tranzacţionezi maşini şi obţii un profit se cheamă că nu e doar pasiune. Am început să lucrez ca un fel de dealer la firma unui amic iar afacerea mergea bine. Atunci am hotărât cu fratele meu să ne deschidem propriul nostru salon auto.” ne-a povestit Florin.

„Pentru a face să pornească şi să funcţioneze bine afacerea cu maşini e nevoie de bani.” ne-a spus Florin. „E nevoie de un minim de 100-150.000 de euro. În plus, dacă dezvolţi şi un atelier auto pe lângă salon, investiţia poate fi mult mai mare. Dar noi am decis să facem un lucru serios şi astfel am decis să vindem maşini second hand, dar la care asigurăm garanţie pe termen lung. În felul acesta clienţii au asigurarea că vor cumpăra o maşină bună sau care în cazul unei defecţiuni are din partea noastră toată asistenţa.”

„Cariera de sportivi ne-a adus multe foloase, iar acum în primul rând clienţi buni. Suntem cunoscuţi ca buni sportivi, serioşi şi asta e o garanţie. Pe la noi trec directori de bănci, funcţionari şi în general italieni, nu ne bazăm în primul rând pe români cum fac mulţi când deschid o afacere. Noi nu am deschis o afacere care să fie în primul rând pentru români. Naţionalitatea clienţilor noştri nu contează.”

Chiar dacă e criză, Florin ne-a declarat că nu o simte în afacerea lor. „Noi am lucrat mereu la imaginea noastră şi a firmei. Încercăm să nu dezamăgim pe nimeni. Tocmai de aceea nu am simţit oscilaţii mari în afacere. Unii închid, intră în faliment, dar asta e probabil din cauza faptului că şi-au pierdut clienţii datorită neseriozităţii.”

„Mărcile germane rămân cele mai căutate” adaugă Florin. „Dacă în trecut italienii mai cumpărau maşinile lor, acum s-au orientat clar către cele nemţeşti. Audi, Volkswagen, BMW, astea-s mărcile care oferă siguranţă. Nu mai spun de români, că noi am fost mereu orientaţi către maşinile germane.”

L-am întrebat pe Florin dacă mai are de gând să se întoarcă în România. „Nu, nici vorbă. Aici m-am integrat perfect, am prieteni, o facere bună, cariera sportivă merge înainte. De ce m-aş întoarce într-o ţară care nu-ţi oferă siguranţă.”

Andi Rădiu

FG.AUTO.SRL

via Colombo, 89, Piacenza

[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marian Velea, supranumit „Spada Valahiei”, arestat la Pavia

Scumpiri în masă de la 1 aprilie. Românii, sufocaţi de noi taxe