in

Băsescu: Nu îl mai desemnez premier pe Ponta

Înainte ca premierul Victor Ponta să anunţe formula noului Executiv, după retragerea PNL de la guvernare, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis că ar trebui să treacă pe la Cotroceni pentru ca el să desemneze premierul unui executiv susţinut de o majoritate formată din Uniunea Social Democrată (PSD, UNPR şi PC) şi ungurii de la UDMR. Argumentul şefului statului este că pe lângă componenţa guvernului se schimbă şi programul de guvernare.

Mai mult, a spus Băsescu, dacă nu se va cere un nou mandat de premier şi noul guvern va primi votul Parlamentului cu un program schimbat, ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a hotărârii de învestire. „În programul de guvernare aprobat în Parlament se vorbeşte de USL, dar USL nu mai e”, a spus şeful statului.

Oricum, preşedintele a insistat că nu l-ar mai nominaliza premier pe Ponta, întrucât este corupt. Mai mult, Băsescu a spus că pregăteşte deja o sesizare către Parchet privitoare la Victor Ponta.

„Declarațiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fără nicio baza constituțională. Voi merge marți în Parlament doar pentru schimbarea compoziției politice, conform articolului 85 din Constituție. Nu schimb programul de guvernare. Iar mandatul primului ministru încetează doar în condițiile articolului 110 din Constițutie. Traian Băsescu este iresponsabil ca de obicei”, a declarat Victor Ponta.

UDMR a anunţat în mod oficial că vrea la guvernare, Însă, ca de obicei, pune condiţii, iar cea mai importantă se referă la drepturile minorităţilor.Victor Ponta va anunţa în cursul acestei zile noul cabinet.

Băsescu se vede în postura de premier, în tandem cu Boc președinte

Traian Băsescu a admis că se vede în postura de premier, după 2016. Şeful statului a vorbit despre posibilitatea unui tandem cu Emil Boc, primar în Cluj-Napoca acum, care ar putea candida la Preşedinţie. „Nu spun că nu mă văd (prim-ministru – n.r.)”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă ar vrea să ocupa șefia Executivului.

„Într-un tandem Boc la prezindenţiale, un om în care aş avea cea mai mare încredere, și de onestitate, și de credință față de țară, și de faptul că știe să pună prioritățile naționale deasupra priorităților de partid, deci cu Boc candidat la prezidențiale și câștigător”, a precizat șeful statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Am fost refuzat la angajare în Elveţia pentru că sunt român”

Părerile românilor din Italia despre Matteo Renzi: „L-aş compara cu MRU”