in

Dan Radu Zătreanu, Mişcarea Populară: „Vom dubla numărul de parlamentari pentru diaspora”

”Pactul pentru românii de pretutindeni al Partidului Mişcarea Populară este un program politic prin care PMP se angajează ca, în momentul în care îşi va asuma responsabilitatea guvernării ţării, să susţină punerea în practică a următoarelor deziderate pentru binele românilor aflaţi în afara graniţelor ţării, inclusiv prin modificarea legilor şi chiar a Constituţiei.”, a scris pe site-ul confluente.ro, Dan Radu Zătreanu (foto), fost deputat PDL și membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara țării în legislatura 2008-2012, actual coordonator al PMP în Diaspora.

Iată care sunt punctele principale:

1. INTRODUCEREA VOTULUI PRIN CORESPONDENŢĂ Votul prin corespondenţă asigură cetăţenii români din afara graniţelor ţarii că pot participa direct la alegeri.

2. MAI MULTE SECŢII DE VOTARE În oraşele sau în regiunile în care prezenţa românilor este semnificativă se vor înfiinţa noi secţii de votare, astfel încât cetăţenii români cu drept de vot sa nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pe distanţe lungi pentru a-şi putea exprima votul.

3. DUBLAREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI PENTRU DIASPORĂ În prezent, sunt doar 4 deputaţi şi 2 senatori care reprezintă circa 3,5 milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării. În România, un colegiu de deputat are minimum 70.000 de votanţi, iar sub norma de reprezentare din ţară.

4. ÎNFIINŢAREA UNOR NOI CONSULATE În zonele intens populate de români, este necesara înfiinţarea de consulate care să-i sprijine şi să-i reprezinte pe români în relaţia cu autorităţile locale, regionale şi statale.

Vasile Bob, „catalizatorul” Mişcării Populare în Italia: ”Avem grupuri formate în toate zonele importante”

5. RESTRUCTURAREA ACTIVITĂŢILOR CONSULARE Este necesară dezvoltarea unui serviciu consular online care să permită tuturor românilor să poată plăti serviciile consulare de oriunde din ţara respectivă şi totodată să li se poată elibera orice document solicitat fără a fi nevoie de deplasarea la consulatul respectiv.

6. REDUCEREA TAXELOR CONSULARE Reducerea taxelor existente cu 50% şi asigurarea gratuită a repatrierii persoanelor decedate.

7. ÎNFIINŢAREA PORTOFOLIULUI DE MINISTRU DELEGAT PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI Un minister de sine stătător pentru problemele românilor din comunităţile istorice şi diaspora este strict necesar, iar un viceprim-ministru va avea şi atribuţii în legatură cu problemele românilor de pretutindeni şi de relaţiile acestora cu administraţiile locale şi centrale.

8. ÎNFIINŢAREA DE NOI FILIALE ALE INSTITUTULUI CULTURAL ROMÂN Pentru promovarea culturii şi excelenţei româneşti, în toate ţarile Uniunii Europene, se vor înfiinţa filiale ale Institutului Cultural Român, precum şi în celelalte ţări în care sunt peste 100.000 de români.

9. REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI ROMÂNE În prezent, sunt foarte mulţi români care, din cauza unor tratate politice nedrepte, şi-au pierdut cetăţenia româna fără voia lor. Toţi aceştia pot redeveni cetăţeni români de drept, beneficiind de protecţia statului.

10. ASIGURAREA UNUI PROGRAM SPECIAL DE ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU COPIII RĂMAŞI ÎN ŢARĂ Prin programe speciale, Guvernul va acţiona pentru eliminarea abandonului şcolar şi va finanţa programe pentru asistenţa minorilor rămaşi acasă cu bunicii sau cu alţi membri ai familiilor plecate să lucreze în străinatate.

Exclusiv GR / Micșorarea taxelor consulare, școli particulare și facilități fiscale pentru românii care vor să se întoarcă din străinătate. Iată programul Partidului Mișcarea Populară pentru Diaspora

11. ASIGURAREA UNOR PROGRAME DE EDUCAŢIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ PENTRU COPIII ROMÂNI AFLAŢI ÎN AFARA GRANIŢELOR ŢĂRII Generalizarea înfiinţării şi funcţionării pe lânga misiunile diplomatice a şcolilor în limba română. Aceste şcoli vor primi manuale şi rechizite prin programe guvernamentale, iar cadrele didactice vor fi selectate dintre românii aflaţi în diaspora. Determinarea autorităţilor competente de a asigura clase cu predare în limba româna în oraşele cu comunităţi mari de români.

12. SPRIJINIREA ASOCIAŢIILOR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI Prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni se vor finanţa asociaţiile româneşti care promovează programe privind identitatea românească, valorile culturale, istorice, educaţionale sau socio-profesionale în ţările respective şi se va mări numărul de burse de studii pentru tinerii români din ţarile non-UE (Moldova, Serbia, Ucraina).

13. FACILITĂŢI FISCALE PENTRU INVESTIŢIILE ÎN ROMÂNIA ALE DIASPOREI Pentru cei care investesc în imobiliare, promovăm suspendarea impozitelor pe 3 ani, iar pentru cei care investesc în agricultură, susţinem reducerea impozitului agricol cu pâna la 50%.

14. ASIGURAREA DE FACILITĂŢI PENTRU TINERII ROMÂNI CARE SE ÎNTORC ÎN ŢARĂ DUPĂ ABSOLVIREA STUDIILOR UNIVERSITARE ÎN STRAINATATE Statul român va asigura facilităţi pentru absolvenţii români ai universităţilor din alte ţări, pentru a-i determina să se întoarcă şi să activeze în ţară. În funcţie de specialitatea şi de meritele fiecarui absolvent al unei universităţi din strainatate, angajarea lor va avea prioritate în posturi speciale, evidenţiate de fiecare minister în parte.

15. FINANŢAREA UNEI PUBLICAŢII PERIODICE CARE VA PROMOVA VALORILE ROMÂNEŞTI DIN ŢĂRILE ÎN CARE TRĂIESC COMUNITĂŢI DE ROMÂNI Guvernul va finanţa cu fonduri europene tipărirea unei publicaţii periodice care va prezenta realizările comunităţilor româneşti din diaspora. Publicaţia va fi distribuită prin ambasade, prin consulate, prin filiale ale ICR, precum şi prin biserici şi prin asociaţiile româneşti ale Diaspora şi comunităţile istorice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pedofilia, unul din trei italieni consideră acceptabil sexul cu minori

România, CEA MAI MARE creştere a PIB din Europa, 3,5%, în timp ce în Italia A SCĂZUT cu 1,9%