in

Măcel în Italia: 73.000 de firme riscă să se închidă. Tragedie în sectorul serviciilor

O cifră cu adevărat înfricoșătoare: 73 de mii de companii cu risc de închidere. Adică 15% din total. Dintre acestea, aproape jumătate sunt situate în centru-sud. 19.900 sunt de fapt în sud și 17.500 în regiunile centrale. Sectoarele cu cele mai multe companii cu risc de închidere sunt serviciile (17%) și industria prelucrătoare (9%).

Așa cum explică Il Sole 24 Ore, „cele 73 de mii de companii care ar putea ieși de pe piață sunt cele care au mari dificultăți în a rezista selecției făcute de Covid ca urmare a unei fragilități structurale datorate absenței inovației (de produs, proces, organizare, marketing), digitalizare și exporturi și o prognoză a performanței economice negative în 2021 „.

Fotografia efectelor crizei asupra companiilor italiene este făcută de o cercetare comună realizată de Svimez și centrul de studii al camerelor de comerț Guglielmo Tagliacarne-Unioncamere.

„Sondajul arată, pe lângă o diferențiere marcată între nord-est și nord-vest, și fragilitatea unui centru care adoptă din ce în ce mai mult valorile regiunilor din sud”, comentează directorul Svimez, Luca Bianchi.

Italia, continuă denunţurile muncitorilor români împotriva firmei Mondo Convenienza: «Nu vă convine, valea la voi acasă»

Aproape jumătate (48%) dintre companiile italiene sunt fragile (neinovatoare, nedigitalizate și nexportatoare).

Acestea ajung la 55% în sud, aproape 50% în centru, 46% și 41% în nord-vest și respectiv nord-est.

În sectorul prelucrător, 31% dintre companii sunt fragile în Italia, crescând la 39% în sud. 30% dintre companiile de servicii și 22% dintre companiile producătoare italiene declară așteptări mai mici de cifră de afaceri și în 2021, semn clar că criza nu s-a încheiat deloc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, cade de pe un pod în timp ce își face un selfie: tânăr de 31 de ani în stare foarte gravă

Ziua împotriva homotransfobiei, Salvini: „Resping legea care vrea să introducă teoria identității de gen în școli”