Cornel Toma
„Televiziunea Poporului” şi-a (re)început aventura în Italia. Şi pentru a nu-şi dezminţi trecutul, a început cu o gogomănie mare cât Casa Poporului. Mai precis că „OTV emite din Vatican”, iar patronul a făcut o minune pentru care ar trebui cel puţin sanctificat; „a obţinut rezidenţa la Vatican”. Adică Dan Diaconescu ar fi fost al 837-lea locuitor al micului stat clerical.
Dan Diaconescu prins cu minciuna, nu emite de la Vatican
Urma să se bată în ţeava de la calorifer cu Papa Francisc, dar gurile rele i-au stricat jocul.
Se subînţelege că DD avea „un blat” cu Gărzile Elveţiene pentru a-i lăsa invitaţii să intre în studio când era nevoie. A căzut şi asta, Vaticanul rămâne ferecat şi s-a scos elegant afară din afacere cu un comunicat.
Nu-i nimic, „Televiziunea Poporului” nu se opreşte. Emite de fapt de la Roma pe frecvenţa unui privat (împărţită cu Antena 3, sic!), iar în România ajunge pe frecvenţele DDTV sau prin satelit, pentru care are o licenţă „pentru tot mapamondul”.
Plec de la premisa că emisia este posibilă în urma unui acord comercial între doi privaţi. Nu am nimic de comentat cu privire la contract în sine, ci la un lobby destul de amnezic, sărăcuţ în argumente şi demagogic, care s-a format în jurul lui.
De unde reiese ori că România va fi salvată (iar!) de Dan Diaconescu, ori că OTV e curat ca „oglinda”. (Asta dacă nu ştiaţi de la ce vine litera „O” din siglă; prima licenţă în România a fost obţinută cu numele Oglinda TV).
La prima ipoteză, potrivit căreia DD salvează România sau cel puţin comunitatea românească din Italia, nu pot replica decât empiric; rezultatele de până acum vorbesc de la sine. DD şi-a văzut de treaba lui, a strâns „saci de bani” mizând pe un public atrofiat cultural şi politic. A creat un partid în care au intrat de-a valma tot felul de personaje şi care acum îşi arată colţii. Repet, omul şi-a văzut de treaba lui, iar cine s-a lăsat dus de val cu Otchim ori Elodia să deschidă pumnul să vadă cu ce s-a ales.
La cea de-a doua, că OTV e curat, plin de intenţii bune şi e victimă a regimului „ciocoilor” de la Bucureşti am o singură obiecţie. OTV nu a pierdut licenţa în România pentru că era o televiziune incomodă, ci pentru că nu şi-a plătit amenzile la CNA. Adică banalele găinării care ne-au făcut viaţa imposibilă în România şi din cauza cărora am emigrat.
Aşadar dragi susţinători ai beneficiilor pe care eventual le poate aduce OTV şi emisia din Italia, aveţi grijă cu ce vă asociaţi imaginea. Una e o emisie privată pentru un public care crede în renaşterea României prin ţepe, prin bani primiţi de pomană ori prin emisii sfinţite de la Vatican. Şi cu totul altceva este să-i iei apărarea.