in

Atentat la siguranța transporturilor: arunca cu pietre pe autostradă

Avea lângă el alte pietre, cu greutatea de circa 800 de grame una, bărbatul arestat pe 25 iunie de carabinierii de la unitatea din San Cesareo (lângă Roma). A fost prins în flagrant, chiar în timp ce arunca pietre de pe pasarela ce traversează Autostrada A1. Primele două, din fericire, au ratat vehiculele în tranzit pe banda sud a autostrăzii. Celelalte, pietre de pavaj de 10 centimetri pe 10, erau încă așezate lângă picioarele sale, gata să fie aruncate.

F.M., român, de 29 de ani, nu vorbește un cuvânt în italiană și nu a furnizat nicio explicație în timp ce era încătușat pentru a fi dus la închisoarea Rebibbia. Va trebui să răspundă pentru tentativă de omor asociat atentatului la siguranța circulației, circumstanță agravantă introdusă în codul penal acum câțiva ani când, din cauza înmulțirii episoadelor de acest gen, s-a decis să se înăsprească pedepsele pentru cei care cu aceste bravade au ucis mai mulți nevinovaț i și au creat daune importante vehiculelor și persoanelor.

Alarma a fost dată de o doamnă care, trecând prin zona industrială din Campo Gillaro, la San Cesareo, l-a văzut pe bărbat aruncând o piatră (era deja a două) și a telefonat imediat la 112. O patrulă se afla în apropierea punctului de taxare autostradală și în mai puțin de un minut a ajuns la fața locului, blocându-l înainte să lanseze a treia piatră.

Numai din întâmplare, și prin alegerea unei ore (13) cu trafic redus, s-a evitat ca pe acea porțiune de autostradă să nu se întâmple ceva grav. Când au coborât carabinierii pe autostradă au găsit, la marginea carosabilului, cele două pietre aruncate în minutele precedente.

Bombă la fabrica de jucării. Povestea românului șomer devenit terorist

Hoți din România recrutați de italieni. “Cu banii câștigați trăiam ca un nabab”

Cultivă droguri și urăște Italia: „Conceptul e să distrugem această țară”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Lazio suntem pe locul 1 ca număr, dar pe locul 2 la firme. Vezi cine ne-a întrecut

Capitalism în șlapi