Italia intră în carantină de joi ora 22.00 până pe 3 decembrie, după ce cazurile continuă să crească alarmant. Autoritățile au împărțit cele 20 de regiuni ale țării în trei culori, în funcție de amploarea răspândirii coronavirusului: regiuni roșii, portocalii și galbene. S-a publicat lista cu zonele în care se vor aplica cele mai dure restricții.
Italia a trecut din nou miercuri de 30.000 de cazuri de coronavirus pe zi, iar autoritățile au fost nevoite să implementeze un nou set de restricții. Şeful guvernului italian Giuseppe Conte a semnat un decret, în noaptea de marţi spre miercuri, ce instaurează carantina pe întregul teritoriu naţional începând de joi, de la ora locală 22.00.
Restricțiile sunt diferențiate pe regiuni, în funcție de amploarea răspândirii coronavirusului: regiuni roșii, portocalii și galbene, notează Mediafax.
Zonele roșii:
- Lombardia;
- Piemonte;
- Calabria;
- Valle d’Aosta.
În aceste zone ieşirea din casă trebuie motivată, barurile, restaurantele, magazinele sunt închise. Este interzisă circulaţia dintr-o municipalitate în alta, precum şi ieşirea sau intrarea în regiune. De asemenea, educaţia se face online începând cu clasele a II-a a şcolii secundare de primul grad.
Zonele portocalii:
- Puglia;
- Sicilia.
În aceste zone restaurantele şi barurile sunt închise toată ziua, în schimb magazinele rămân deschise. Şcoala se face online doar în liceu. Circulaţia în cadrul unei municipalităţi este permisă, dar nu este permisă părăsirea municipalităţii de reşedinţă, domiciliu sau domiciliul.
Zonele galbene:
- Veneto şi Trentino Alto-Adige;
- Friuli Venezia Giulia;
- Liguria;
- Toscana;
- Emilia-Romagna;
- Umbria;
- Sardinia;
- Marche;
- Molise;
- Abruzzo;
- Lazio;
- Campania;
- Basilicata.
În zonele galbene, restricțiile impuse de autorități sunt mai blânde. Restaurantele şi barurile sunt deschise până la ora 18.00, magazinele rămân deschise. Centrele comerciale sunt închise în weekend. Circulaţia în interiorul regiunii şi dintr-o regiune galbenă în alta este permisă.
Ministerul Sănătăţii va decide cu privire la clasificarea regiunilor şi posibila schimbare a culorii lor pe baza a aproximativ douăzeci de factori, printre care rata de transmitere sau de ocupare a paturilor din spitale sau în unităţile de terapie intensivă.
IMPORTANT! Citiți și: