in

FMI: România, un pacient fără semne vitale

Economia României este stabilizată, însă ţara noastră se află acum în postura unui pacient supus unei operaţii care a reuşit, dar care riscă totuşi să moară, a spus şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks.

„Nu aş vrea să fiu în situaţia doctorului care face o operaţie grea şi anunţă apoi familia. Am o veste bună şi una proastă. Operaţia a fost un succes, dar pacientul a murit”, a afirmat Franks. Şeful misiunii FMI a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi cu reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor pe tema Codului Muncii.

Franks susţine că absenţa creşterii economice este marea dezamăgire acum, când acordul în valoare de un miliard de euro dintre Guvernul român şi FMI, UE şi Banca Mondială se apropie de sfârşit. Reprezentantul FMI le-a explicat sindicaliştilor şi reprezentanţilor patronilor că economia creşte în special prin creşterea productivităţii muncii şi utilizarea eficientă a forţei de muncă şi a investiţiilor. Totuşi, dincolo de aceste teorii, realitatea este că Guvernul Boc nu a luat nici o măsură menită să susţină creşterea economică, din contră, au fost luate măsuri care nu aveau cum să conducă la revenirea economiei.

Jeffrey Franks consideră că majorarea TVA la 24% nu a dus la o creştere a încasărilor la buget din cauza capacităţii de administrare reduse a Guvernului.

O misiune FMI – CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tineri români, invitaţi la un concurs pentru a sărbători unitatea Italiei

800 de mii de sclavi în Italia