in

Mafiotul român care a semănat panică în zona Torino, amănunte şocante din dosarul în care a fost condamnat. Cine încălca ”Legea tăcerii” era condamnat la moarte

Alexandru Nica, liderul gruparii mafiote „Brigada”, care a semănat teroare în zona Torino timp de mai mulţi ani, a primit o pedeapsă de 19 ani de închisoare. Curtea de Apel din Torino l-a judecat pe mafiotul român pentru nu mai puțin de 12 infracțiuni.

Aflat în închisoarea Voghera din Italia, Alexandru Nica, zis „Calu” a solicitat să își execute pedeapsa în România, iar gândul.ro prezintă informații șocante din motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Iași.

”Brigada” condusă de Alexandru Nica a făcut legea în Torino și Rimini între 2009 și 2013, ”prioritățile” rețelei fiind traficul ilegal de stupefiante, proxenetismul, falsificarea de carduri de credit și a mijloacelor de plată, retragerea ilicită de sume de bani, extorcarea, deținerea ilicită de armament, dar și controlarea activității unor cluburi de noapte – Office și Disco Venus – unde vindeau droguri. În Rimini, ”Brigada” controla zonele în care ”prestau” prostituatele, printre ele aflându-se și multe românce.

Listă impresionantă de infracţiuni

Românul de 38 de ani a fost trimis în închisoare în luna iunie 2018 pentru nu mai puțin de 12 infracțiuni. Calu nu și-a recunoscut, niciodată, vinovăția, însă procurorii italieni au beneficiat de colaborarea unuia dintre membrii grupării mafiote ”Brigada”, un alt român care a acționat sub comanda lui Nica și care, pentru a primi o pedeapsă mai mică, ”s-a spovedit” în fața oamenilor legii.

Gruparea mafiotă înființată și coordonată de Alexandru Nica a acționat bazându-se pe două ”principii-cheie” ale lumii interlope, forța de intimidare și ”legea tăcerii”.
Eticheta pusă de procurorii italieni a fost aceea de ”grupare criminală de tip mafiot”, iar probele indubitabile strânse în decursul anchetei de proporții au demonstrat că oamenii lui Calu erau lipsiți de scrupule.

”… împreună cu alte persoane (n.red. – Alexandru Nica) a constituit o grupare criminală de tip mafiot numită „brigadă”, care a acționat în Torino în perioada 2009-2013, prin folosirea forței de intimidare, a condiției de supunere și a tăcerii, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic ilegal de stupefiante, proxenetism, falsificare de carduri de credit și a mijloacelor de plată, retragere ilicită de sume de bani, extorcare, deținere ilicită de bunuri, controlarea activității cluburilor de noapte din oraș – printre care ”Z”, ”Office”, ”Disco Venus” (denumit și ”Cremona”)”, se arată în motivarea instanței de judecată.

Persoanele incomode, condamnate la moarte

Orice grupare mafiotă încearcă să își impună ”legea” prin forță și intimidare, iar ”Brigada” condusă de Alexandru Nica nu a făcut excepție de la această regulă.
Pe data de 20.04.2012, spre exemplu, Calu și alți membrii ai grupării au hotărât să îl asasineze pe V.V., acesta fiind plasat pe o listă neagră a persoanelor care ar fi trebuit să fie reduse la tăcere. Victima a fost agresată, doar intervenția rapidă a poliției făcând ca aceasta să nu fie ucisă, așa cum prevedea ”scenariul”.

La rândul lor, prostituatele din Torino și Rimini, aflate în sfera de influență grupării lui Nica, au devenit ”momeală”, având rolul de a atrage clienții pentru ca aceștia să fie jefuiți.

Însă ”Brigada” avea o activitate infracțională diversificată, furturile din mall-uri fiind și ele ”pe agenda de lucru” a mafiotului român.

A preluat un club prin ameninţări şi intimidare

Traficul de cocaină era la ordinea zilei în cluburile de noapte „Office”, „Cremona”, „Opera” din Torino . Și, cum activitatea infracțională trebuia protejată cu arme de foc,”Brigada” era bine pus la punct, la percheziţiile dintr-un club, oamenii legii găsind un adevărat arsenal.

Calu a reușit să monopolizeze traficul de cocaină desfășurat în mai multe cluburi de noapte din Torino, însă nu s-a mulțumit doar cu asta, încercând să obțină și rolul de administrator.
Patroana unui astfel de club – Bracau N – a căzut în plasa întinsă de ”Brigadă” după ce le-a oferit acestora serviciul de pază al clubului. Însă acesta a fost doar primul pas. Ulterior, recurgând la amenințări și intimidare, membrii grupării au obligat-o pe patroană să renunțe la administrarea localului ”Z”, iar toate deciziile au fost luate de oamenii lui Alexandru Nica. Bineînțeles, banii obținuți din activitatea clubului ajungeau la ”Brigadă”, iar patroana a trebuit să se mulțumească doar cu sume pe care aceeași grupare le stabilea.

Procurorii italieni au mai descoperit și alte informații înfiorătoare. Mai mulţi artiști români au fost forțați să cânte doar în clubul controlat de ”Brigada” lui Alexandru Nica.

”… violență privată, în circumstanțe agravante, în participație cu alte persoane, constând în aceea că, în baza unui plan criminal, împreună cu alte persoane, (n.red. – Alexandru Nica) i-a constrâns pe muzicanții unui ansamblu de muzică populară românească (B.V., D.M., V.D. și Balaican C.), precum și pe muzicantul C. A., specializat tot în muzică populară româneacă, să cânte doar în clubul ”Office”, fapta fiind comisă în Torino, în perioada martie – iunie 2013”, arată motivarea instanţei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, unii oameni de știință propun carantină totală în perioada sărbătorilor de iarnă: ”Un lockdown de Crăciun este realist”

Jole Santelli, 51 ani, președinta Calabriei, a murit. Fusese aleasă în ianuarie prima femeie președinte a Regiunii