in

Afacerea cu terenurile Armatei: Gigi Becali, 3 ani de închisoare cu executare

Deputatul Gigi Becali, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru dosarul în care a fost acuzat că a făcut un schimb ilegal de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, afacere care ar fi prejudiciat statul cu aproape 1 milion de dolari. Pentru că mai avea o condamnare cu trei ani închisoare într-un alt dosar, pedepsele au fost cumulate şi s-a ajuns la o sentinţă finală de trei ani cu executare.

De asemenea, fostul ministru al Apărării Naţionale (MApN), Victor Babiuc, a fost condamnat la doi ani închisoare, iar generalul Dumitru Cioflină tot la doi ani închisoare cu executare. Cei trei urmează să fie încarceraţi pentru executarea pedepsei.

Dosarul terenurilor MApN

Anchetatorii au susţinut că, în urma unui schimb de terenuri între Gigi Becali şi MapN, realizat între 1996 şi 1999, statul a fost prejudiciat cu aproape 1 milion de dolari, deputatul fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu. MApN i-ar fi dat omului de afaceri două terenuri din zona Voluntari totalizând 30 de hectare, primind la schimb un teren mai ieftin, în Ştefăneştii de Jos.

În rechizitoriul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că statul a fost păgubit cu aproape 1 milion de dolari, pentru că Ministerul Apărării nu avea dreptul să îi dea lui Becali terenurile. Motivul: acestea nu erau în proprietatea Armatei.

Ceilalţi trei inculpaţi sunt: fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, trimis în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu şi luare de mită: fiica fostului ministru, Ioana Babiuc, pentru că l-ar fi ajutat să primească şpaga; generalul Dumitru Cioflină, acuzat şi el de abuz în serviciu.

Un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat în urmă cu un an pe toţi cei patru inculpaţi din dosar, magistraţii considerând că probele aduse de procurori nu sunt suficiente pentru condamnare. Parchetul a făcut recurs şi a cerut pedepse cu închisoarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Georgeta Fermeșanu, apel din Sicilia: „Românii pot conta și aici”

Astăzi este sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena