in

18 miliarde de lire, costul blocării imigrației în Marea Britanie

Politica împotriva migrației, declanșată de Cabinetul Cameron este greșită, arată un studiu al Biroului pentru Responsabilitate Bugetară (Office for Budget Responsibility), pe baza cifrelor Migration Matters Trust. Studiul, citat de Independent, arată că economia britanică nu poate fi susținută fără munca imigranților.

Blocarea imigrației, se spune în raport, ar costa fiecare contribuabil al Marii Britanii 137.000 de lire sterline. Analiza relevă faptul că, dacă imigrația ar ajunge la zero, datoria sectorului public al Marii Britanii ar crește de la 74% din PIB la 187% din PIB, în decurs de cinci ani. Ar fi un nivel mai ridicat decât al Greciei, care are în prezent un nivel al datoriei de 161%. Astfel, în decurs de cinci ani, datoria sectorului public ar crește cu 18 miliarde de lire sterline.

Migration Matters Trust, o grupare pro-imigratie, a explicat că imigranții contribuie mai mult la economie prin taxele pe care le generează, mai ridicate decât beneficiile sociale pe care le cer. Cercetarea a fost publicată după anunțurile oficialilor britanici privind blocarea accesului la sistemul de sănătate și la locuințe sociale, înainte de relaxarea regulilor privind accesul pe piața muncii al romanilor și bulgarilor, la începutul anului viitor. Atul Hatwal, director al Migration Matters Trust, a explicat: “Economia britanică nu se poate susține fără muncă imigranților. Sigur că trebuie să discutăm problema imigranților deschis, însă după ce dai la o parte retorică și hiperbolele, rămâi cu un adevăr simplu: Marea Britanie nu își poate permite să închidă ușile muncitorilor imigranți”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A înjunghiat un albanez și l-a acuzat de viol, româncă denunțată

Milano, firmele imigranților au creat 8.000 locuri de muncă